Paroubková dostala na dům v Řecku slevu. Usmlouvala 20 tisíc euro

09.12.2011 9:45

Petra Paroubková se ocitla opět v hledáčku bulvárních médií. Podle Blesku si totiž manželka expremiéra koupila vilu v Řecku za pět milionů korun. Jenže nový řecký domeček Paroubkových je před rekonstrukcí a tak manželé do něj budou muset investovat další peníze. Jednu rekonstrukci již prý ve vile ale učinil.

Paroubková dostala na dům v Řecku slevu. Usmlouvala 20 tisíc euro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek se postavil do čela strany NS-LEV 21

Blesk svůj článek pod názvem „Petra Paroubková koupila vilu v Řecku za pět milionů" opatřil na titulní stránce fotografií manželky Jiřího Paroubka, předsedy NS - LEV 21. Jenže záhy se z článku mohou čtenáři dozvědět, že domeček na ostrově Ithaka vlastně koupil Paroubek. Podle jeho ženy si na to vydělal jedinou knihou a to tou, který vyšla tercce nedávno a má název Plnou parou v politice. Za knihu prý inkasoval čtyři miliony korun, což by mu mohl závidět i spisovatel Michal Viewegh.

„Paroubkovi se pustili do nákupu nemovitostí. Nedávno si pořídili dům ve Velké Chuchli za osm a půl milionu, ale - jak teď vyšlo najevo - na začátku léta i domeček v Řecku," uvedl k tomu Blesk.

„Je to malý ostrov, který má asi tři a půl tisíce obyvatel. To místo se jmenuje Vathy - nebo přímo Ithaka," řekla pak ke koupi sama Paroubková, která se tu prý před osmnácti lety potkala s kmotrou své dcery, jež malé Margaritě darovala povětsné botičky od Diora za 1700 korun.

Cenu srazila o 20 tisíc eur

Údajně tato spřátelená rodina také koupi domku Paroubkovým zprostředkovala. Bylo to prý se slevou. Paroubková se pochlubila, že původní cenu 120 tisíc eur srazila na 100 tisíc eur. Rekonstrukce stála dalších 92 tisíc eur a asi deset tisíc pár pak investoval do vybavení.

Blesk se dále zaobírá otázkou, kde ale Paroubkovi na vilu vlastně vzali a připomněli i legendární větu expremiéra „Kdo z vás to má?" Bulvár totiž připomněl, že dům v Chuchli je stál osm a půl milionu korun.

Více zde:

Vše vysvětlila nakonec Paroubková: „To jsme nakonec zaplatili z peněz za vydání knih. Mé knihy se prodalo deset tisíc kusů a mohu říct, že jsem vydělala něco málo přes milion korun. Také jsem měla nějaké úspory. Manžel podepsal s vydavatelstvím Prostor smlouvu na čtyři miliony. Včetně autorských práv. A jenom Plnou parou v politice se prodalo 40 tisíc kusů. Milion dostal jako zálohu a to přihlásil i do majetkového přiznání politiků a zbylé tři miliony doplatek byl letos."

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…