Úřednice dostala od Janečka cenu za boj proti korupci

09.12.2011 15:26

Po bývalém šéfovi Státního fondu životního prostředí Liboru Michálkovi a právníku Ondřeji Závodském dnes Nadační fond proti korupci v čele s Karlem Janečkem ocenil dalšího člověka za snahu upozornit na podvody ve svém okolí. Renata Horáková ze Znojma poukázala na korupční jednání na tamní radnici a fondem byla odměněna částkou 300 tisíc korun.

Úřednice dostala od Janečka cenu za boj proti korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Nadační fond podle slov svých zástupců ocenil postoj Horákové, která jako vedoucí majetkového odboru radnice ve Znojmě odolala nabídkám, nátlaku a vyhrožování ze strany tajemníka městského úřadu Vladimíra Krejčíře i bývalého starosty. Podle fondu naopak zahájila boj, který městu Znojmu ušetřil desítky milionů. Kauza otřásla znojemskou radnicí a zadluženému městu hrozí, že kvůli aféře přijde i evropské dotace.

Sledujeme téma Korupce  

Krejčíře začala policie kvůli údajnému braní úplatků stíhat policie už loni v září. Spolu s ním čelí obvinění z úplatkářství i čtyři představitelé stavebních firem. Podle spisu od nich tajemník převzal úplatky za to, že jejich firmy pak získaly ve výběrových řízeních zakázky od radnice. Krejčíř vinu popírá.

Související Podvod na jihu Čech! Počítače měly dopředu určit, kdo opraví silnice

Horáková dnes novinářům přiblížila, s jakými nevýhodnými transakcemi se na městském úřadě setkala. Mezi nimi je třeba pronájem bývalého vojenského areálu Malá Louka o rozloze 60 tisíc metrů čtverečních. Měla jsem se podepsat pod materiál, kterým se měl tento pozemek pronajmout za dvě koruny ročně a zabřemenit, takže by město s těmi pozemky už nemohlo nijak nakládat," řekla dnes novinářům Horáková. Městu tím měla vzniknout ztráta až 90 milionů korun oproti běžné formě pronájmu.

Čtěte:
Takové zdanění hazardu je v demokracii nepřípustné, kritizuje Janečkův fond
Soud bude řešit kauzu údajné korupce při vyšetřování nehod
Policie o vyvádění peněz z DPP věděla dva roky. Ale nezasáhla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…