Parlamentní blitky prý uvádějí do života zlo pseudoudálostí

28.12.2011 23:26

Parlamentní, nikoliv listy, ale blitky prý šíří zlo uměle vytvořených pseudoudálostí. To si alespoň myslí ti, kteří si na své facebookové profily věší foto s textem: „Bojkotuji. „Parlamentní“ blitky.cz, nesdílím na zeď, nešířím tak zlo uměle vytvořených pseudoudálostí – neuvádím je v život.“ Někdejší ředitel Národní knihovny Vlastimil Ježek s takovým přístupem nesouhlasí. ParlamentníListy.cz se mu líbí.

Parlamentní blitky prý uvádějí do života zlo pseudoudálostí
Foto: nat
Popisek: Obrázek upozorňující na údajné šíření pseudoudálostí

Zmíněnou fotku například sdílí na svém profilu redaktorka České televize Nora Fridrichová. Palec nahoru jí pak dal další redaktor zmíněného média Jiří Hynek, který se po několika letech v televizi Nova (kam přišel z ČT) opět vrátil do veřejnoprávního média.

Dáváte prostor různým názorům, to se mi líbí

Fotku sdílí například i někdejší primátor Prahy Jan Kasl či senátor zvolený za TOP 09 Jaromír Štětina. Palcem nahoru fotku podpořil třeba i Luděk Staněk, někdejší šéfredaktor bulvárního plátku  SuperSpy. Na jiných stránkách pak tmu ParlamentníchListů.cz odmítá šířit  třeba i současný šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery. Za zmínku stojí souhlasný palec i od komentátora Hospodářských novin Jindřicha Šídla.

O projektu ParlamentníListy.cz

„Na facebooku vznikají často různé iniciativy, které mají jednu zajímavou vlastnost, že jsou zhusta nestabilní. Nicméně s vyzněním téhle iniciativy já absolutně nesouhlasím, protože to co mě se na  ParlamentníchListech.cz líbí je, že dávají prostor různým názorům, byť také názorům, se kterými absolutně nesouhlasím,“ reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz Vlastimil Ježek, mediální expert, exředitel ČRo a Národní knihovny, vůdce hnutí Děkujeme odejděte.

Vše o ČT ZDE

Jen hloupí nestudují argumenty protistrany

„Jenom hloupější lidé si myslí, že věci, se kterými nesouhlasím, zlikvidují tím, že se budou tvářit, že neexistují. Naopak - to cenné je studovat velmi pečlivě názory a hlavně argumenty těch lidí, s jejichž postoji člověk velmi nebo dokonce třeba nikdy nesouhlasí. Takové lidi je třeba porazit argumenty, ne emotivními postoji, to naprosto k ničemu nevede,“ dodal Ježek.

Jak vnímá náš server se ParlamentníListy.cz zeptaly i mediálního analytika Karla Hvížďaly. „Musím, říci, že jsem tento server nikdy soustavně nestudoval, abych mohl dělat soudy. Já ho prolétnu vždy spíše informativně. Ale rozhodně si nemyslím, že by šlo o server, který by si zasloužil takovýto typ hrubé kritiky,“ reagoval Hvížďala.

Já bych se tím nezabýval

Tomu se nicméně občas nelíbí práce ParlamentníchListů.cz s převzatými materiály z jiných médií. „Když například převezmete a komentujete něco z Aktuálně.cz či třeba ze serveru Neviditelnypes.cz. To korektní není, někdy tam něco vynecháváte a  já nechápu proč. Zdálo by se mi logičtější převzít to celé,“ myslí si Hvížďala.

Podle něj každopádně sociální sítě kanalizují výlevy některých lidí, kteří zřejmě jsou silně frustrováni. „Já to často vidím i pod svými blogy, když chvíli mám čas nebo jsem upozorněn editorem. Z těch reakcí mám často pocit, že reagující často ty texty ani nečtou. Že mají jenom potřebu ventilovat svojí zlobu. Čili já bych se tím ani moc nezabýval,“  dodal Karel Hvížďala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …