Armáda se nechce vzdát kasáren v Brně. Jsou prý nepostradatelné

29.12.2011 8:53

Armáda se zatím nevzdá zchátralých kasáren v brněnských čtvrtích Černá Pole a Židenice. Brněnský magistrát tak musí odložit úvahy o jejich obnově a revitalizaci, které úředníci už zakreslili do chystaného územního plánu. Podle stanoviska ministerstva obrany k územnímu plánu jsou oba areály "nepostradatelné pro obranu státu", napsala v čtvrtečním brněnském vydání Mladá fronta Dnes (MfD).

Armáda se nechce vzdát kasáren v Brně. Jsou prý nepostradatelné
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milovice si připomněly odchod sovětských vojáků

Z kasáren v Černých Polích mělo vzniknout nové centrum městské části Brno-sever včetně radnice. Nad novou podobou čtvrti se už zamýšleli například studenti brněnské fakulty architektury. V Židenicích si urbanisté v prostoru kasáren představovali novou čtvrť.

Brnu ale nyní nezbývá než respektovat přání armády. "Budeme muset změnit využití těchto areálů v konceptu územního plánu. A závazné stanovisko armády musíme brát na vědomí i v dalších stupních projednávání tohoto územního dokumentu," citovala MfD primátorova náměstka Ladislava Macka (ČSSD).

Ministerstvo zatím neplánuje ani rozsáhlejší opravu obou chátrajících areálů. Souhlasí pouze s využitím části pozemků pro plánovanou stavbu velkého městského okruhu. Armáda si ponechává v Brně také další areály a objekty, například v Králově Poli a v Kounicově ulici. Nového využití se dočkají kasárna ve Slatině, kde developerská firma staví nové byty a kanceláře, píše ČTK.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …