Rathova žena: Převezte Davida do Prahy

21.05.2012 13:30

Manželka vazebně stíhaného poslance Davida Ratha žádá vězeňskou službu o jeho přemístění z litoměřické věznice do Prahy. Důvodem prý je, aby jej mohla pravidelně navštěvovat rodina, sdělila v pondělí ČTK Eva Rathová. Žena si také jako svého zmocněnce a mluvčího najala známého pražského advokáta Františka Šejnosta.

Rathova žena: Převezte Davida do Prahy
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: David Rath je převážen do litoměřické vazební věznice

Šejnost, který sám strávil přes tři měsíce ve vazbě, může podle Rathové svými praktickými zkušenostmi "účinně pomoci dosáhnout společenské rehabilitace rodiny a preventivně zamezit excesům, které v průběhu trestního řízení mohou nastat". Rathová také uvedla, že manželovi do vazební věznice zaslala rádio, na které má podle zákona právo.

Advokát má pozastavenou činnost. Může ale pomáhat pomocí zkušeností

Právník Šejnost je obžalovaný kvůli znásilnění a sexuálnímu nátlaku. Podle jeho advokáta však Šejnostovo jednání spočívalo pouze v tom, že v jeho bytě byly se souhlasem mladé ženy foceny akty za přítomnosti známého pražského pornoherce. Šejnost má nyní pozastavenou advokátní činnost, a nemůže tedy nikoho obhajovat. Čelí také obžalobě ze zpronevěry několika set tisíc korun. V minulosti zastupoval například bývalého ředitele Sazky Aleše Hušáka.

Bývalého hejtmana Středočeského kraje Ratha protikorupční policie viní z přijetí sedmilionového úplatku. Hrozí mu až dvanáctileté vězení. Kriminalisté v případu stíhají také čtyři muže a tři ženy za podplácení, poškození finančních zájmů EU a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Skupina údajně zmanipulovala zadání tendru na rekonstrukci buštěhradského zámku.

Pancová a Kott zvýšili cenu za opravu zámku o 46 milionů. Rath souhlasil

Ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová, její partner Petr Kott a tři zástupci soukromých firem jsou obviněni podle serveru Aktuálně.cz a internetového deníku Insider také kvůli opravě hostivického gymnázia, dodávkám techniky a vybavení do kladenské a příbramské nemocnice.

Pancová s Kottem podle médií nechali upravit projekt na rekonstrukci buštěhradského zámku tak, aby se cena za opravy zvýšila o 46 milionů korun. Rath s tím prý souhlasil. Částka se nakonec vyšplhala na 214 milionů. Výběrové řízení vyhrála stavební firma Konstruktiva Branko vedená Pavlem Drážďanským. Trojice s ním byla údajně dohodnutá na tom, že jim za to dá provizi 24 milionů korun. Jejich první část, 14 milionů, měli dostat měsíc po uzavření smlouvy napůl Rath s Pancovou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…