TOPkař z regionu: Parkanová byla loutka. Už Topolánek se jí smál

11.07.2012 18:27

Vlasta Parkanová by se měla obhájit před soudem, způsob, jakým jí ministr financí Kalousek obhajuje, je nepřípustný. Tvrdí to jablonecký radní za TOP 09 Petr Louda. O nevině Parkanové je ale přesvědčen, na vlastní uši totiž slyšel slova expremiéra Topolánka o postavení Parkanové jako ministryně v jeho vládě.

TOPkař z regionu: Parkanová byla loutka. Už Topolánek se jí smál
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vlasta Parkanová po svém vyčerpávajícím projevu o své nevině za CASA

Když se zeptáte poslanců za TOP 09 či Starostů na údajný rozkol ve straně díky odlišným názorům na vydání Vlasty Parkanové policii a způsob, jakým exministryni obrany hájil místopředseda TOPky Kalousek, dozvíte se, že se poslanci dělí na dvě skupiny. Jedna Parkanové věří a chce se za ní bít, druhá věří také, jenže zároveň podporuje výrazné omezení imunity a proto ji policii vydá.

Jiná je ale podle všeho situace mezi řadovými členy v regionech. ParlamentnímListům.cz se ozval radní Jablonce nad Nisou a člen okresního výboru TOP 09 Petr Louda, aby zprostředkoval údajný pohled na dění v nejvyšších patrech politiky očima regionálních členů Schwarzenbergovy partaje.

Anketa

Souhlasíte s M. Kalouskem, že ČR hrozí policejní stát?

hlasovalo: 9593 lidí

Vina ne, manažerské selhání ano

"Hovořím za svou osobu, nikoliv organizaci a reprodukuji názory devadesáti procent našich členů a sympatizantů. Vidíme ty věci úplně jinak, než pan Kalousek. Osobně jsem přesvědčen o trestně právní nevině paní Parkanové. Jde ale o její jednoznačné manažerské selhání," uvedl pro ParlamentníListy.cz Louda.

Exministryně obrany podle něj v žádném případě neměla brát funkci v resortu, kterému nerozumí. Že se stane loutkou v rukou lidí jako jsou bývalý premiér Mirek Topolánek či lobbista Marek Dalík, bylo prý nad slunce jasné. "Slušnost a poctivost a nedostatek prostředků k vlastní obraně není trestným činem, o tom jsem přesvědčen," říká Louda.

Jedině nezávislý soud prý dokáže Parkanovou očistit. "Přeji jí statečnost, ať to rozhodnutí sněmovny přijme s klidem, soud musí potvrdit její nevinu, to je můj názor. Zároveň ukáže na skutečné viníky a proto případ nesmí skončit u ledu," myslí si Louda.

Při jednáních Topolánkova kabinetu prý bývalo Parkanové nevolno

Co jabloneckého zastupitele přesvědčilo o skutečně nezáviděníhodném postavení a nevině Vlasty Parkanové, v prvních týdnech Topolánkovy vlády ještě mediálně poměrně neznámé jihočeské političky KDU-ČSL? Byla to prý právě silácká slova ´jejího´bývalého premiéra, která měl už po pádu kabinetu pronést před významnými podnikateli během návštěvy Libereckého kraje.

O výrazivu expremiéra, kterého se právě díky jeho výrokům zbavila sama ODS, už byly popsány tuny papíru, nicméně tehdejší jeho výrok stojí za to. "Pan Topolánek se nad paní Parkanovou povyšoval a uvedl, že si vždy šla odskočit na toaletu, pak se vrátila něco podepsala," cituje Louda s notnou zmírněním výraziva tehdejší Topolánkův výrok na adresu Parkanové. Všem zúčastněným prý bylo nevolno pro změnu z toho, jakým způsobem Topolánek dehonestoval ženu a koaliční kolegyni z vlády.

Ostatní členové Okresní hospodářské komory v Jablonci jeho slova potvrdit nechtějí. Až na jednoho. Topolánkova slova o časté nevolnosti Parkanové, související s tlakem některých ministerských kolegů na v podstatě regionální političku, prý zaslechl také. "Nutno ale uvést, že Topolánek byl tehdy pod velkým tlakem, do jeho odvolání z postu předsedy strany tehdy zbývalo pouhých pár týdnů," uvedl nejmenovaný člen komory.



Kalouskovy chyby

"Kalousek udělal taktické chyby a mě může jen mrzet, že Starostové pro Liberecký kraj s námi zřejmě kvůli tomu nejdou do podzimních voleb. Podání ke Generální inspekci policie je ale naopak krokem správným. Kalouskovou největší chybou je ale nepřiznat chybu, kterou jsem udělal," dodal Louda.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…