Nevolte komunisty! Mladí konzervativci vypustili drsné video

22.09.2012 11:22

UVNITŘ VIDEO - Popravy. Justiční vraždy. Koncentrační tábory. Genocida. Miliony mrtvých a uvězněných. Mladí konzervativci připomínají zločiny komunistického režimu a vyzývají veřejnost: „Nevolte komunisty!“

Nevolte komunisty! Mladí konzervativci vypustili drsné video
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip v rámci volební kampaně

„S úděsem a tak trochu nevěřícně sledujeme, jak komunistům v poslední době rostou preference. Chtěli jsme proto připomenout, jakých zločinů se nejen u nás komunisté dopustili,“ vysvětlil ParlamentnímListům.cz důvody kampaně předseda Mladých konzervativců Jiří Fremr.

Mladí konzervativci proto umístili na populární síť YouTube dvě videa. Vedle již zmíněného, které připomíná zločiny komunismu, i druhé, které upozorňuje na podobnost mezi nacistickým a komunistickým režimem. Jak říká politolog a 1. místopředseda Mladých konzervativců Matěj Trávníček: „Podobnost nacismu a komunismu je vskutku velká. Obě to jsou totalitní kolektivistické ideologie, které jsou už ze samotné své podstaty neslučitelné se svobodou.“

Jak upřesnil jeden z autorů videa, člen Výkonného výboru MK Vladimír Maryška: „Podobnost obou ideologií se projevuje i v jejich propagandě. Právě na tuto i symbolickou podobnost, jsme chtěli upozornit.“ A připomínají historickou událost, při které si byly obě totaltiní ideologie nejblíže.

Němečtí nacisté si se sovětskými komunisty rozdělili Polsko

Stalinův Sovětský svaz na počátku II. světové války aktivně spolupracoval s Hitlerovou Třetí říší. Společně si například paktem Ribbentrop-Molotov rozdělili Polsko a celou středovýchodní Evropu. „Společně zabíjeli hrdiny, umlčovali velikány a zabírali majetky. Nedopusťme, aby se historie opakovala. Nevolte komunisty!“ apelují Mladí konzervativci.


(Koláž z videoklipu. Zdroj: YouTube)

Nové weby Mladých konzervativců

Web: http://www.stopcssd.cz/ upozorňuje na skandály ČSSD ve všech krajích České republiky. „Například liberecká ČSSD naslibovala před volbami hory doly. Lepší údržbu stávající silniční sítě, vybudování hospice, podporu a financování kulturních projektů anebo zvýšení dostupnosti informací o činnosti kraje. Výsledkem slibů jsou dnes zhoršující se stav silnic, žádný hospic, drastické snížení finančních prostředků na muzea v regionu či oblastní galerii a dramatické omezení zveřejňovaných podkladů pro jednání krajského zastupitelstva.“ upozorňuje ParlamentníListy.cz Štěpán Křeček, člen republikového vedení Mladých konzervativců.

Web: http://www.jak-volit.cz/ odpovídá na otázky o volbách v České republice. Zároveň prostřednictvím videa ilustruje, jak volby probíhají. Web: http://www.volicskyprukaz.cz/ vysvětluje, jak lze volit mimo místo trvalého bydliště. Kromě detailního návodu jak v takovém případě postupovat, jsou na stránkách dostupné i vzory žádostí o vydání voličského průkazu a plné moci.

V Česku je nejmenší míra chudoby v Evropské unii

Štěpán Křeček upozorňuje i na zajimavý a málo známý fakt. „I v době hospodářské krize si Česká republika vede velmi dobře v mnoha klíčových ekonomických ukazatelích. Například podle údajů Evropského statistického úřadu, je v České republice ohroženo chudobou 9 procent lidí. Od nástupu vlád ODS si tak Česko polepšilo o dvě procenta a je v tomto ukazateli na prvním místě ze všech zemí Evropské unie,“ tvrdí Štěpán Křeček.

Průměrná míra chudoby je v Unii více než 16 procent, například ve Velké Británii či Itálii je dvojnásobná oproti České republice. V šesti zemích Evropské unie pak dokonce chudoba ohrožuje více než pětinu obyvatel. „Z těchto údajů jasně vyplývá, že neplatí levicové teze o asociální politice vlády ODS a systém adresných sociálních dávek velmi dobře funguje,“ domnívá se Křeček. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …