Armáda během náboru střílí nováčkům nad hlavami ostrou municí

13.12.2011 22:56

Vojáci Armády ČR během náboru ve Vyškově stříleli ostrou municí nad hlavami nováčků, uvedla v úterý televize Nova. Armáda obnovila nábor po dvou letech, z více než tří tisíc zájemců bojuje o přijetí 143 rekrutů.

Armáda během náboru střílí nováčkům nad hlavami ostrou municí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tank na přehlídce v Milovicích

Náčelník výcviku Karel Klinovský tvrdí, že nováčkům ale o život nejde. Kulky jim totiž létají nad hlavami ve výši 15 metrů. "Po dlouhých letech se cvičí střelbou nad vojáky ostrou municí. To samo už je pro sebe silným stresujícím faktorem," řekl.

Ze 157 ukončilo výcvik 14

Dříve armáda přijímala i vojáky, kteří měli problémy s fyzickou kondicí. Nyní po dvou letech dostalo šanci 157 osob, předčasně výcvik ukončilo 14 nováčků. Z toho jedenáct kurz vzdalo a tři vyhodili instruktoři. Jeden výcvik nezvládal fyzicky, dalšího instruktoři vyhodili kvůli jeho trestné minulosti a u posledního našli drogy.

Armáda má podle náčelníka generálního štábu Vlastimila Picka zájem také o řidiče, elektrospecialisty i zdravotníky. Pokud všichni budoucí vojáci výcvik zvládnou, k jednotlivým útvarům nastoupí 2. ledna příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …