Břeclav: Peníze z hazardu pomohou kultuře i sportu

15.12.2012 14:53

Více než patnáct milionů korun obdržela břeclavská radnice do konce října z hazardu. Do konce roku by měly městský rozpočet posílit ještě asi další tři miliony.

Břeclav: Peníze z hazardu pomohou kultuře i sportu
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

„Plánovaný roční příjem z hazardu jsme měli nastavený na hodnotu osm a půl milionu korun. Peníze tak jdou hlavně naposílení sportovních a kulturních aktivit v zařízeních vlastněných městem, ale i na zvýšení bezpečnosti v souvislosti s provozem herních zařízení“ uvedl vedoucí ekonomického odboru břeclavské radnice Ladislav Vašíček.

Podle rozpočtu na rok 2013, který budou v prosinci schvalovat zastupitelé,  by mělo do sportu putovat pětadvacet milionů korun a do kultury dalších třiadvacet milionů korun. „Je to tedy mnohem více než 18,5 milionu, které plánujeme získat z hazardu,“ doplnil Vašíček.

„Dotace na kulturu a sport jsou zájemcům rozdělovány na základě jejich žádostí, letos bylo uvolněno přes pět milionů korun. Další miliony jdou na provoz kulturních domů, tradiční akce města, peníze dostává i hokejový či fotbalový klub mládeže,“ nastínila vedoucí odboru školství, kultury, mládeže a sportu Zdeňka Baková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: breclav.org

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…