Bruntál: Další mnohamilionová dotace, nyní na autobusové nádraží

10.01.2013 7:27

Současná podoba autobusového nádraží v Bruntále se již zanedlouho stane minulostí. Stanoviště projde zásadní rekonstrukcí a promění se v moderní dopravní terminál s přímou návazností na vlakové nádraží. Městu se podařilo na tuto investici získat dotaci z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko.

Bruntál: Další mnohamilionová dotace, nyní na autobusové nádraží
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Autobusové nádraží v jeho stávající, čtyři desítky let staré podobě nemá nic společného s moderními stanovišti, navíc jeho propojení s blízkým vlakovým nádražím není zdaleka ideální ani z hlediska dopravní bezpečnosti. Projekt proto zahrnuje nové dopravní řešení okolí autobusového stanoviště a prostoru mezi vlakovým a autobusovým nádražím. Vystavěna bude nová obslužná komunikace od silnice I/11.

Zcela novou podobu bude mít samotné autobusové nádraží, které získá tvar prohnutého křídla. Zastřeší čekárnu s občerstvením a informačním centrem, vybaveným technologií automatického informačního systému se dvěma odjezdovými tabulemi a infokioskem. Kromě „prohnutého křídla“ přibude také přístřešek pro kola a objekt s toaletami.

Nového řešení se dočkají nástupní ostrůvky, přibudou také potřebná parkoviště pro 71 osobních aut a odpočinková zóna s mobiliářem. Okolí bude zazeleněno.

Rozpočet projektu je 74,7 milionů korun, přičemž větší část, 63,2 milionů korun, zajistí dotace z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Zbylou část zaplatí město ze svého rozpočtu.

„Přes tisíc lidí denně, kteří zde přestupují a prochází, si nové řešení zaslouží. Terminál přinese bezpečí, lepší a funkční přestupování, navíc bude vzhledově zajímavý. Projekt pozitivně ovlivní autobusovou, vlakovou, osobní i pěší dopravu a přinese konečně reprezentativní podobu významného vstupního bodu do Bruntálu,“ řekl starosta Bruntálu Ing. Petr Rys, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo kultury přijímá nominace na Státní ceny za rok 2024

16:08 Ministerstvo kultury přijímá nominace na Státní ceny za rok 2024

Ministerstvo kultury přijímá návrhy na udělení ceny v oblasti literatury, překladu, divadla, hudby, …