Chládek (ČSSD): Česká kultura je díky vládnímu chaosu v krizi

09.01.2013 5:44

Senátní výbor bude jednat o budoucnosti české kultury.

Chládek (ČSSD): Česká kultura je díky vládnímu chaosu v krizi
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu P ČR Marcel Chládek si na zítřejší jednání výboru pozval ministryni kultury Alenu Hanákovou, aby společně jednali o financování, rozvoji a budoucnosti české kultury.

„Rádi bychom se od paní ministryně na jednání výboru dozvěděli aktuální stav v oblasti kultury, hlavní plány a strategické cíle, které Nečasova vláda v kultuře plánuje. Po plošných škrtech a personálním chaosu v mnoha kulturně významných institucích je další dění v české kultuře velmi nepřehledné,“ uvedl předseda senátního výboru Marcel Chládek.

Předseda výboru tak pokračuje v koncepční práci v rámci svěřené agendy senátního výboru. Poté, co výbor v minulých týdnech jednal o další koncepci v oblasti vzdělávání s ministrem školství Petrem Fialou, pokračuje nyní ve své práci v oblasti kultury. Na pořad společného jednání by zítra měla přijít otázka státní kulturní politiky pro léta 2013 - 2014 s výhledem na roky 2015 – 2020, kterou má rovněž na svém nejbližším zasedání projednávat vláda. Výbor chce rovněž otevřít témata dalšího financování kultury, státních pobídek filmařům i personální stabilizaci významných institucí, jako je Národní divadlo či Stání opera.

„Kulturní oblast je v důsledku vládního chaosu a chatrnosti vládní koalice dlouhodobě zanedbávaná. Vůbec například nevíme, jak se ministryně Hanáková staví k ohlašovanému slučování jejího ministerstva s ministerstvem školství. Jsem přesvědčen o tom, že je proto nutné tyto otazníky vyřešit a hledat rovněž strategická řešení, která budou napravovat současné největší problémy a stabilizují situaci,“ doplnil Marcel Chládek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marcel Chládek

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…