Cibulka řádil v televizi: Kdo z vás je tu ruský agent, vpálil hostům v první minutě

10.03.2012 15:47

Hosty pořadu Politické spektrum na ČT24 byli Anna Veverková z ANO 2011, místopředseda Strany práv občanů – Zemanovců Josef Baxa, ale hlavně Petr Cibulka, předseda Volte pravý blok, www.cibulka.net. Ten stačil všechny přítomné urazit a o tématu, kterým byl smysl Senátu, se téměř nemluvilo.

Cibulka řádil v televizi: Kdo z vás je tu ruský agent, vpálil hostům v první minutě
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Petr Cibulka v pořadu Politické spektrum

Veverková i Baxa shodně prohlásili, že další existence Senátu je po zavedení přímé volby prezidenta zbytečná. „Senát je přežitek. Se schválením přímé volby prezidenta ztratil svou nejdůležitější funkci,“ uvedl Baxa. Pak ale dostal slovo Cibulka a celou debatu ovládl.

Otrokářský systém. Vidí ho všichni

„V tomto kriminálním státě je úplně jedno, jestli existuje nebo neexistuje Senát. Chce to opravdu mluvit o tom, co se tady děje. Prosím diváky, kteří umí pracovat s internetem, aby si zjistili, kdo z nás tří je a není ruský agent,“ prohlásil. Senát je podle něj důležitý a rušit by se neměl, dál o tom ale hovořit odmítal.

„To, o čem se tady hovoří, je úplně mimo podstatu problému. Pokud si v tomto zločineckém státě nevybojují občané právo na snadnou a rychlou odvolatelnost politiků, nic se nezmění,“ skákal neustále všem do řeči Cibulka. Baxa s Veverkovou se sice snažili držet tématu, ale marně.

„Toto je otrokářský systém a všichni to vidí,“ pokračoval neochvějně Cibulka. Podle Baxy Senát smysl nemá a připomněl, že jeho strana zastává názory blízké Cibulkovi – prosazuje přímou demokracii. „Nikdy jste pro to nic neudělali,“ opáčil Cibulka. Baxa zmínil petici Zemanovců za přímou volbu prezidenta. „Asi na to máte peníze, když jste napojeni na Rusko. Je jasné, že pak máte peněz dost,“ smetl jeho argumenty Cibulka.

Ne každý bohatý krade, nelíbilo se Veverkové

„Pane Cibulko, jestli se budete chovat tímto způsobem, tak ten pořad ukončíme,“ vyzval několikrát moderátor. „Já trvám na tom, že Senát je důležitý, ale ne v kriminálním státě,“ řekl Cibulka a poté prohlásil, že Veverková s Baxou roli Senátu vůbec nepochopili. Baxa se snažil debatu uklidnit s tím, že zdůraznil, že je i jeho strana pro odvolatelnost politiků občany. „Mohli jsme se vyvarovat toho extempore na začátku,“ souhlasila Veverková.

„Senát není hermeticky uzavřený jako dolní komora. Tam se bez pozvání zevnitř nedostanete. Zvlášť pokud nemáte nakradené miliardy,“ uvedl Cibulka. „Rozhodně nejde říci, že každý, kdo je bohatý, má ty peníze nakradené,“ nesouhlasila Veverková. Předsedou ANO 2011 je totiž bohatý podnikatel Andrej Babiš. „Vy jste v politice čtrnáct dní," setřel ji Cibulka.

„Dneska tady zaznělo slovo KGB více než Senát,“ usmíval se Baxa. „Pan Cibulka mluví o KGB, kdykoli mluvíme,“ prohlásil moderátor. Veverková stále připomínala, že se už několikrát shodli. „Pan Cibulka je fajn chlapík a moudrý muž!“ řekla. „Zapomeňme na to, co nám tady vnutili chlapci z KGB při takzvané Sametové revoluci, což byl privatizační puč,“ vyzval nakonec Cibulka.

Divím se, že to vysílali, řekla Veverková

Redakce ParlamentníchListů.cz požádala Annu Veverkovou (ANO 2011) o komentář, jaké měla z celkového vyznění pořadu dojmy. „Já ani nevím, jak bych to měla komentovat. Mě samotnou udivilo, že Česká televize ten pořad vůbec vysílala. Myslím, že to bylo velmi nedůstojné úplně pro všechny, pro pana moderátora, pana Baxu, pro mě a myslím, že i pro pana Cibulku,“ uvedla Veverková.

„Nevím, jestli Česká televize měla s panem Cibulkou takovou podobnou zkušenost, já ale rozhodně ne, nevěděla jsem do čeho jdu. Je to pro mě velké poučení s tím, že budu muset vždycky pečlivě zvažovat, zda přijmout či nepřijmout pozvání médií a k jakým tématům,“ rozvažuje dále.

Podle Veverkové vůbec nešlo o to, že se Cibulka strefoval do Andreje Babiše, což se dle jejích slov samo o sobě nedělá, když tam ten člověk není a nemůže se bránit. „Spíš jde ale o celkové vyznění toho pořadu, který měl být o úloze Senátu, tak na to prakticky nedošla řeč. Šla jsem tam s vědomím, že povedeme diskuzi o určitém tématu, přestože se třeba neshodneme, ale tohle pro diváky musela být ztráta času,“ doplnila pro ParlamentníListy.cz Anna Veverková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…