Dítě může spolknout fotbalový míč, tvrdí Evropská unie a vydala nařízení

27.12.2012 20:56

Evropská unie vydala nařízení, nad kterým mnozí kroutí nechápavě hlavou. Fotbalové míče musí být od nynějška označeny nálepkou "Nevhodné pro děti do 3 let - nebezpečí spolknutí“, v opačném případě nezískají potřebný certifikát a na pultech prodejen se nebudou moci objevit.

Dítě může spolknout fotbalový míč, tvrdí Evropská unie a vydala nařízení
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

 

 

EU své nařízení odůvodňuje tím, že hra malého dítěte s fotbalovým míčem může skončit tragicky. V nestřeženém okamžiku by ho totiž prý dítě mohlo vdechnout.

Povinné označení fotbalových míčů vzbudilo nechápavé reakce u rodičů i prodejců sportovních potřeb, většina z nich považuje toto rozhodnutí za absurdní. "Fotbalových míčů prodám ročně stovky. Některé z nich si koupí právě rodiče dětí, kteří učí své potomky hrát fotbal. Nikdo si nikdy nestěžoval," uvedl pro list Daily Mail britský prodejce Jamal Hasan.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: nem

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…