Drábek mlží. Problémy úřadů práce jsou vážné, tvrdí Kohoutová

03.03.2012 18:13

Poslankyně Lenka Kohoutová kritizovala na ideové konferenci ODS ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. Podle ní bagatelizuje problémy na úřadech práce.

Drábek mlží. Problémy úřadů práce jsou vážné, tvrdí Kohoutová
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

"Bohužel musím konstatovat, že pan ministr Drábek a jeho muži stále bagatelizují problém převodu kompetencí z obcí na úřady práce, a stejně tak mlží v otázkách funkčnosti nového, neověřeného a v plném provozu neodzkoušeného informačního systému," řekla poslankyně.

Nefungují některé moduly softwaru

Kohoutová, která situaci sledovala přímo na úřadech práce, zdůraznila, že funkčnost nového softwaru je větším problémem, než jak ho prezentuje ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09).

"Mohla jsem se osobně přesvědčit, že na úřadech práce nefunguje spisová služba. Úřední rozhodnutí se píšou v běžném wordu místo v úhradovém systému. Nefunguje řada modulů nového softwaru, například moduly pro dávky hmotného nouze či k příspěvku na péči," uvedla poslankyně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…