Exministr Tlustý staví dálnici v Mongolsku

16.02.2012 7:52

Bývalý poslanec za ODS exministr financí Vlastimil Tlustý pomáhá v Mongolsku. Po odchodu z české politiky se v chudé asijské zemi například podílí na stavbě obrovské dálnice, která bude spojovat Čínu a Rusko.

Exministr Tlustý staví dálnici v Mongolsku
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vlastimil Tlustý v pořadu Horké téma

"Má role je zapojit do projektu české firmy. Byla by to pro ně mimořádná zakázka aspoň na deset let," uvedl pro MF Dnes Vlastimil Tlustý. Z Poslanecké sněmovny odešel v červnu 2010, když ho ODS vyloučila poté, co v době předsednictví EU pomohl k pádu vlády Mirka Topolánka.

Nyní se Tlustý angažuje v Mongolsku na přípravě mnoha staveb, například obrovské dálnice, která bude spojovat Čínu a Rusko. Délka silnice bude přes tisíc kilometrů.

Jde o už několikátou jeho mezinárodní práci od odchodu z politiky. Slíbeno mu bylo místo velvyslance v Kazachstánu nebo poradce tehdejšího předsedy Národní rady Slovenské republiky Richarda Sulíka. Ani jedno ale nevyšlo.

Českou politiku jen okrajově komentoval, konkrétně například podobu církevních restitucí. Vyhověl přání svého dlouholetého spojence, prezidenta Václava Klause, aby promluvil s arcibiskupem Dominikem Dukou. "Doufám, že uvnitř církví je někdo, kdo tuší, že pokud stát v rozporu s restitučními principy a v době úspor zaplatí řádově 50 miliard, tak je to pro postavení církví v Česku horší než upálení Jana Husa a poprava pánů na Staroměstském náměstí dohromady," prohlásil nyní Tlustý.

Do Mongolska přijel díky telefonátu svého známého. "Nabídl mi, abych s ním letěl do Ulánbátaru, hlavního města Mongolska. A podílel se tam na velkých projektech souvisejících s infrastrukturou," dodal Tlustý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …