Exradní Plachý: Neuplácel jsem, jde o pomstu vyloučených členů ČSSD

09.03.2012 20:41

Bývalý pražský radní Lukáš Plachý, který byl policií obviněn z účasti na úplatkářské aféře, v ČSSD přerušil své členství. Jeho obvinění má být pouze snahou o pomstu od bývalých spolustraníků, kteří byli ve spojitosti s úplatky ze strany vyloučeni.

Exradní Plachý: Neuplácel jsem, jde o pomstu vyloučených členů ČSSD
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Včerejším dnem jsem o své vlastní vůli přerušil mé členství v ČSSD. Činím tak kvůli obviněním, které vůči mně vznesla Policie ČR na základě výpovědi bývalého člena ČSSD Ivana Jirkovského, který byl zatčen za výrobu a distribuci drog,“ uvedl Plachý v tiskovém prohlášení, které v pátek zaslal deníku Právo.

Plachý věří, že policejní vyšetřování nakonec skutečně prokáže jeho nevinu. „Stojím si za tím, že úplatek jsem nikomu nedal, ani nenabízel. Mé stíhání považuji za snahu o pomstu a diskreditaci bývalými členy ČSSD, kteří byli za své jednání z řad ČSSD již vyloučeni,“ uvedl Plachý.

ČSSD spoléhá jen na informace médií

Lukáš Plachý si stěžuje i na postup vedení sociální demokracie, které mu prý ani nedalo možnost podat vysvětlení a údajně se spoléhalo jen na informace z médií. „Nezaznamenal jsem ze strany naprosté většiny členů grémia ochotu ani vůli projednat se mnou situaci, s níž jsem již déle než rok konfrontován,“ uvedl.

Členové ČSSD před rokem čelili obvinění policistů z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality z uplácení při hlasování na stranických schůzích. Kromě toho se uplácelo i při sestavování kandidátek a platit se mělo i za vstup do strany kvůli umělému rozšiřování členské základny. Takto získaní členové pak měli údajně hlasovat podle předem zadaných pokynů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …