Ficův SMER by nyní na Slovensku vyhrál volby s obrovskou převahou

17.01.2012 13:15

Smer nyní podle výzkumu SANEP atakuje padesátiprocentní hranici voličské podpory. V případě, že by se volby do Národní rady konaly nyní, má SMER-SD Roberta Fica skoro čtyřicetiprocentní náskok před druhou nejsilnější stranou SDKÚ-DS, která by získala jen necelých deset procent.

Ficův SMER by nyní na Slovensku vyhrál volby s obrovskou převahou
Foto: SANEP
Popisek: Volební preference na Slovensku podle exkluzivního výzkumu společnosti SANEP v lednu 2012

Ukázal to exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který vychází z názorů 54,3 procenta hlasů rozhodnutých voličů. Absolutní  favorit nadcházejících predčasných březnových voleb SMER-SD aktuálně získává hlasy i od nespokojených pravicových voličů. Nejvíce ale těží strana Roberta Fica ze stále sílící sociální nespokojenosti většiny veřejnosti.

Dále by se podle průzkumu do parlamentu dostala KDH se ziskem 8,9 procenta hlasů, nasledovaná stranou MOST-HÍD, pak strana SaS, poslední jsou OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti s 5,2 procenta  a SNS s 5,1 procenta voličů.

Tentokráte, na rozdíl od minulých voleb, má Robert Fico, který svrhl vládu Ivety Radičové, jasnou šanci na ovládnutí parlamentu, popřípadě sestavení pohodlné koaliční většiny ze dvou stran.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…