Filip (KSČM): Naplnit své právo

19.10.2012 14:32

Dnes a zítra ještě můžeme naplnit své právo – zvolit v jedné třetině volebních regionů naše zástupce do Senátu.

Filip (KSČM): Naplnit své právo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Komunistická strana Čech a Moravy dokázala v prvním kole konaném před týdnem počtem svých kandidátů zaujmout druhé místo za ČSSD, stejně jako tomu bylo ve volbách do krajských zastupitelstev. Mnozí z nás jsou však stále ještě pod vlivem jistého odporu proti druhé komoře našeho parlamentu. V našem politickém systému má však zatím Senát své významné místo, nejen tím, že může ovlivňovat nebo dokonce i brzdit rozhodnutí Poslanecké sněmovny, v níž dnes má stále ještě převahu pravice, ale schvaluje do funkcí i ústavní soudce, což má velký význam i pro nejbližší období, kdy dojde k jejich značné obměně. Jak víme z nedávné doby, právě Ústavní soud svými rozhodnutími velmi ovlivnil dění v naší zemi a například umožnil, díky pravicové většině, naplnění části tzv. reforem ministrů zdravotnictví Julínka a Filipiové, která dnes stojí proti Jiřímu Dolejšovi. Má i další vyznané funkce v našem současném systému, včetně schvalování či zamítnutí ústavních zákonů, které by pravice ráda, pokud by měla tu možnost, prosadila.. I proto by měla KSČM udělat vše pro získání dalších senátorských míst, jež by zároveň znamenala ustavení senátního klubu naší strany a větší ovlivňování přijímaných stanovisek, zákonů, rozhodnutí.
 
Myslím proto, že dnes záleží na každém komunistovi v obvodu, kde senátní volby budou probíhat, aby nejen ve své rodině, ale i mezi svými přáteli, ve svém okolí, dokázal přesvědčit levicové voliče, aby své právo volit přišli také naplnit. Jen tak dokážeme jako strana uspět a ještě víc posílit naše postavení ve společnosti. Tam, kde se naši kandidáti nedostali do druhého kola, budeme pochopitelně plně podporovat i další levicové kandidáty a věřím, že stejně budou postupovat i další levicové subjekty.
 
Přál bych si, abychom v sobotu v podvečer ve většině regionů, kde se naši kandidáti dostali o druhého kola, mohli pozvednout číši a blahopřát ke zvolení nejen jim, ale nám všem k dalšímu úspěšnému kroku naší komunistické strany.

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…