Hájek o 11. září 2001 letos pomlčí. Má zákaz od prezidenta

10.09.2011 12:36

Že celé 11. září 2001 byl komplot CIA a vládní garnitury USA? Že účelem útoků na finanční centrum na Manhattanu bylo ve skutečnosti omezení svobod amerických občanů? A že Usama Bin Ládin je novodobou pohádkou pro dospělé? Názory, ke kterým se hlásí prezidentův kancléř Petr Hájek, tentokrát z jeho úst k 10. výročí teroristických útoků neuslyšíme.

Hájek o 11. září 2001 letos pomlčí. Má zákaz od prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Změnil snad prezidentův kancléř a poradce názory na tragické události? Nikoliv. Stále je přesvědčen, že „Existuje dosti reálná možnost, že 11. září opravdu zorganizovaly tajné služby USA".

A nadále by na dotaz novinářů o tom, co si myslí o smrti a životě Usamy bin Ládina odpověděl: "Bin Ládin je mediální fikce. Jak se zrodil, tak také zemřel, za podivných, téměř mystických okolností. Je to moderní pohádka pro dospělé - dobro a zlo. Chceme-li, věřme," jak uvedl v nedávné době exkluzivně pro ParlamentníListy.cz a rozpoutal mediální rozruch. Jeho slova se dostala až do Bílého domu.

Související: Klausův Hájek: Bin Ládin je jen fikce


Hájek se kvůli 11. září dostal několikrát do sporu s konzervativci z ODS a i z neparlamentních stran a sdružení. Naposledy se do Petra Hájka ostře pustil právě kvůli výrokům o pádu amerických Dvojčat poradce premiéra Roman Joch. Ten dokonce na svém blogu vybízel Petra Hájka k rezignaci: „Petr Hájek jako občan má na své bizarní názory právo, ale pokud zastává názory bizarní nad určitou míru, nemá právo na post ve státní službě, ve státním aparátu liberální, demokratické a ústavní země."

A Joch nadále pokračuje: „Petr Hájek by měl odstoupit. Pokud tak neučiní, prezident by jej měl odvolat. Pokud tak neučiní, Parlament by měl přijmout zákon, který by vyžadoval, aby činitelé kanceláří prezidenta a premiéra byli před nástupem do svých funkcí schváleni Senátem. Není lhostejné, jakými lidmi jsou prezident a premiér obklopeni; především v době mezinárodního konfliktu či ohrožení Republiky to může být fatální. Ale i v dobách mírových a klidných by tam neměli být pošuci."

  • Více článků souvisejících s Petrem Hájkem ČTĚTE ZDE


Tento rok ovšem podle informací, které ParlamentníListy.cz získaly od zdroje blízkého hradní kanceláři, dostal přímo od prezidenta Václava Klause Petr Hájek zákaz se k tématu 11. září jakkoliv vyjadřovat.

Zda kancléř bobříka mlčení dodrží se dozvíme až po 11. září. Zatím lze jen konspirovat, zda důvodem pro to, že Václav Klaus Hájkovi zakázal mluvit k 11. 9. 2011, je nedávná ostrá polemika Hájka s premiérovým poradcem Romanem Jochem, nebo připravovaná cesta do New Yorku, kde Václav Klaus povede českou delegaci na valném shromáždění OSN.

SLEDUJEME téma: 11. září 2001


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Matěj Pálka

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…