Hanáková odvolání ředitele ND mediálně nezvládla, uznal Gazdík

10.09.2012 18:05

Vládní TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) nechají do úterý čas své ministryni kultury Aleně Hanákové, aby odborníkům i veřejnosti vysvětlila motivy, které ji vedly k náhlému odvolání ředitele Národního divadla (ND) Ondřeje Černého. ČTK to řekl předseda poslaneckého klubu TOP 09 a lídr STAN Petr Gazdík.

Hanáková odvolání ředitele ND mediálně nezvládla, uznal Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Naznačil přitom, že podle jeho informací Hanáková měla ke svému kroku více než dostatečné důvody. Evidentní podle něj ale bylo, že Hanáková Černého odvolání, proti němuž ostře protestuje část umělecké scény, mediálně nezvládla. Proto je možné, že se o jejím postupu bude v úterý dopoledne hovořit také na jednání předsednictva TOP 09.

"Alenka není úplně nejsilnější ministryní kultury. Bavíme se o tom, ale nemyslím, že by to eskalovalo až k jejímu odvolání," připustil v rozhovoru pro ČTK jiný výrazný politik TOP 09.

Hanáková náhlé odvolání ředitele Černého na konci minulého týdne zdůvodňovala tím, že počátkem roku zahájené spojování ND a Státní opery Praha nepostupovalo dost rychle. Odvolání Hanákové požadují ve své petici také iniciátoři petice Národ sobě!, kterou v neděli u Národního divadla přečetl herec Ondřej Pavelka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…