Háva je pyšný, že zná Kalouska. K byznysu ho nepotřebuje

10.06.2010 12:00

Étos bojovníkům s klientelismem kazí nové vládní koalici Miroslav Kalousek a jeho známost se šéfem zbrojního gigantu Omnipol Richardem Hávou. ODS a VV už začaly takové kontakty kritizovat.

Háva je pyšný, že zná Kalouska. K byznysu ho nepotřebuje

Háva v rozhovoru pro portál iDnes.cz uvedl, že se za přátelství s místopředsedou TOP 09 a exministrem financí nestydí, právě naopak. „Mě netrápí fenomén vztahu Kalousek - Háva, protože jsem na něj pyšný. Mně je nesmírně líto, že pro Mirka Kalouska to musí být traumatizující. Aniž provádí cokoli špatného, tak jemu neustále předhazován Háva, jehož znát je skoro nebezpečné pro politickou kariéru," dodal zbrojař.

Skrze vládu mi zakázku stejně přihrát nemůže

Šéf Omnipolu mimo jiné uvedl, že mu přijde jako velice nepravděpodobná možnost, kdy by se Kalousek kvůli jejich přátelství dostal do střetu zájmů. Všechny tendry, kterých se firma účastní, by vzhledem ke své povaze neměly být projednávány vládou.

 „Je to jen pokračování kvazištvanice na mě a na Kalouska. Tady existuje mnoho jiných frajerů, kteří si zprivatizovali vše od uhlí po chemické fabriky. A to se nebudu vyjadřovat ke sporným privatizacím, útěkům některých podnikatelů ze země," vybuchl během rozhovoru Háva, který nechápe, proč je brán jako negativní postava českého podnikání.

Já podnikám poctivě, nedělám věci jako Pandury

 „Projekt Pandur je pro investiční politiku ministerstva obrany absolutně smrtící. Protože pro příštích osm let nemá ministerstvo obrany prostor k žádným jiným nákupům. Je zajímavé, že to si experti jiných politických stran nebyli schopni doložit," poukázal Háva na podezřelý tender, který měla pod palcem právě vláda, navíc Omnipol zde nefiguroval.

Zbrojař také vyloučil kontakty s „kmotry" v ODS. A ač navštívil bujarou oslavu některých členů této partaje ve Žlutých lázních, tak popřel, že by se znal kupříkladu s Václavem Kočkou, který se této akce rovněž zúčastnil.

Podnikatel Háva kategoricky popřel, že by skrze Miroslava Kalouska mohl získávat z úřadu vlády strategické informace, které by mu pomohly v podnikání. „Já mohu dostat radu toho typu, že státní rozpočet pro příští tři roky se bude chovat víceméně skromně. Nebo že bude mít priority opřeny do zemědělství nebo čehokoli jiného," žádné jiné možnosti spolupráce prý nevidí. „Ke svému byznysu ho skutečně nepotřebuji," uzavřel šéf Omnipolu Richard Háva.

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…