Havířov: Od března město otevírá ubytovnu pro potřebné

28.02.2013 21:30

Ubytovnu pro potřebné otevírá od pátku 1. března 2013 město Havířov. Radní ve středu 27. února mimo jiné schválili ubytovací řád budoucích nájemníků a ceník ubytovny, kterou si zároveň prohlédli. Ta vzniká v jedné třetině panelového domu na Střední ulici v Havířově-Šumbarku, který je celý určen pro vznik tzv. bytů zvláštního určení. Mimo jiné jsou tady v části objektu byty s pečovatelskou službou a vznikají tady nové malometrážní byty.

Havířov: Od března město otevírá ubytovnu pro potřebné
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Ubytovna pro potřebné má zvláštní vchod s recepcí a vstupem na čipovou kartu, je umístěna v rozsahu dvanácti pater vždy po pěti pokojích vždy se třemi lůžky a sociálním zařízením. Celkem je k dispozici 180 lůžek, v objektu je také kuchyňka a prádelna. Objekt a blízké okolí střeží bezpečnostní agentura. Lidé se tady mohou ubytovat na minimální dobu jednoho měsíce na základě žádosti, kterou si vyzvednou, vyplní a odevzdají na recepci. "Po vyhodnocení žádosti jim do sedmi dnů odpovíme, zda na ubytování splňují nárok," vysvětluje ředitel Městské realitní agentury (MRA), která objekt spravuje, Pavel Merta. Jednou z podmínek na ubytování je například skutečnost, že žadatel má trvalé bydliště v Havířově.

Ubytovna v žádném případě nesupluje řádné bydlení, je určena pro ty, kteří potřebují překlenout závažné životní období. "Naším cílem bylo vytvořit prostředí pro lidi, kteří to nutně a náhle potřebují, například matky s dětmi na doporučení sociálních pracovníků a podobně," říká primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk.

Lidé tady ale musejí striktně dodržovat ubytovací řád tak, aby v žádném případě nebyli přítěží pro okolí. Podle ubytovatele tomu napomůže režim vstupu, hlídání objektu, omezený čas návštěv a jiné podmínky zakotvené v ubytovacím řádu, jejichž porušení hrozí vyhoštěním z ubytovny. "Chceme minimalizovat negativní projevy," doplnil ředitel MRA Pavel Merta.

Cena jednoho lůžka na ubytovně je stanovena na 4300 korun na měsíc včetně DPH. V případě zájmu o neobsazení volného lůžka účtuje ubytovatel 1100 korun za měsíc, což pokryje nezbytné náklady. V pokoji mohou bydlet 3 osoby, v případě ubytování dítěte do 3 let bez nároku na lůžko ubytovatel požaduje tisíc korun na jeden měsíc. Ceník je součástí ubytovacího řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…