Holešovská výzva: Je nejvyšší čas aby v naší zemi byly zahájeny změny k lepšímu

03.01.2012 16:44

Situace naší země a jejích obyvatel není dobrá.

Holešovská výzva: Je nejvyšší čas aby v naší zemi byly zahájeny změny k lepšímu
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Výročí 17. listopadu lidé využili k demonstraci proti vládě

Narůstá zadlužení, mnoha lidem už příjem nestačí ani na zaplacení základních životních potřeb jako je bydlení, elektřina, kvalitní jídlo. Exekutoři a vymahači dluhů se pohybují daleko za hranicí dobrých mravů,často i za hranicí zákona. Politici kradou už ne po milionech, ale po stovkách milionů či
miliardách.

Policie je paralyzovaná, mnozí soudci a státní zástupci kryjí korupční aféry i další trestnou činnost politiků a s nimi propojených podnikatelů. Většina národa je natolik znechucena panujícími poměry a vyčerpána zápasem o holou existenci, že už nemá dostatek energie, času ani chuti se vzepřít, lidé čekají, že to za ně udělá někdo jiný.

Situace začíná být kritická, je nejvyšší čas aby v naší zemi byly zahájeny změny k lepšímu. V ČR působí několik desítek, možná i stovek protivládních iniciativ a sdružení. Jednotlivě žádné z nich nemá sílu k prosazení svých záměrů a dosažení obratu k lepšímu v naší zemi.

Proto jsme se rozhodli nabídnout těmto hnutím iniciativám, sdružením .. atd možnost setkání na celostátní konferenci, kde by jejich zástupci projednali jak postupovat, aby tento korupční režim byl svržen a tím se otevřela cesta k zahájení pozitivních změn.

Celostátní konference občanských iniciativ a odborů 28.1.2012 k současné politické situaci v ČR.

Dne 8.12.2011 projednali účastníci přípravného jednání Návrh uspořádání celostátní konference k současné politické situaci v ČR a shodli se na dalším společném postupu.

Současně odmítáme anarchii a anonymní výzvy. Vážíme si velmi pomoci ze Švýcarska při odhalování korupce v ČR a velmi děkujeme.

Konference by měla vyhodnotit stávající nálady ve společnosti a poptávku po změně. Uvědomujeme si, že nemáme právo mluvit jménem občanů ČR.

Vyzýváme proto občanské iniciativy a hnutí k předložení seriozních, odborných posudků stávajícího stavu ve všech hlavních oblastech činnosti státu. Neomezujeme nikomu obsah zprávy ani neurčujeme formu. Doporučujeme občanským iniciativám, aby jejich angažovaní odborníci předložili konferenci své zprávy v jednotlivých oborech : školství, zdravotnictví, průmysl, energetika, kultura, církevní restituce, justice, policie, armáda, doprava, k důchodovému systému, k daňové soustavě, k sociálnímu zabezpečení, k ochraně životního prostředí, případně v dalších oborech lidské činnosti v plném obsahu a ve zkrácené verzi 1 strana A4.

Termín do 15.1.2012 prosíme dodržet.

Konference by měla vyzvat vládu a prezidenta republiky k odstoupení z politických funkcí pro ztrátu důvěry občanů ČR . Konference přijme usnesení, které budeme považovat za závazné.

Očekáváme od pražských podniků, vysokých škol, případně od odborářů nabídku do 15.1.2012 na místo jednání konference dne 28.1.2012.

Konference předloží zpracované materiály a požadavky občanů směrem ke vládě společně s výzvou k okamžitému řešení.

Konference vyzve stávající poslance a představitele politických stran, parlamentu a senátu, aby se distancovali od současné situace a manipulace ve vyšetřování trestních kauz z doby privatizace státního majetku a vyzvali orgány činné v trestním řízení, aby urychleně konaly ve věci vyšetření všech trestních oznámení na privatizaci státních podniků, korupci, zneužívání prostředků státního rozpočtu a v případě dalších již zveřejněných skandálů současných i minulých ministrů vlády ČR. V případě, že nebudou zjištěni a potrestáni viníci, navrhujeme zestátnit podniky, u kterých bude prokázáno, že byly převedeny do soukromých rukou zjevně neoprávněně.

Pokud nebude na výzvu vláda reagovat do 6 týdnů od konání konference, vyzve konference občany ČR ke stávkové pohotovosti a k protestu dne 15.3.2012.

Konference občanských iniciativ zváží vyhlášení generální stávky , která potrvá až do splnění požadavku.

Holešov dne 8.12.2011

Návrhy, posudky, vyjádření iniciativ zasílejte na adresu 15.3.2012@seznam.cz

Písemně na adresu: Konference, U Pily 603, 370 01 České Budějovice

reklama

autor: holesovskavyzva.zacit.cz

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…