Jakl prohlašuje: Je potřeba zakázat cyklistiku. Pot zamořuje vzduch

27.12.2012 21:57

„Cyklistiku není třeba podporovat, ale naopak zakázat,“ rozhorlil se na svém blogu na iDnes.cz Ladislav Jakl, tajemník prezidenta Václava Klause. S dávkou nadsázku považuje jízdu na kole za páchnoucí a zcela nepotřebnou činnost, která navíc vyžaduje dávku energie, a tím i vysoký přísun potravy.

Jakl prohlašuje: Je potřeba zakázat cyklistiku. Pot zamořuje vzduch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

 

Ve svém článku Jakl rozbíjí jeden argument, který cyklistiku hájí, za druhým. To, že jízda na kole je zdravá, ho v jeho názoru neobměkčuje. „Jistě. Pokud vám ale nezničí záda a nezabijete se při smyku na štěrku v prudkém klesání. A jestli je tak zdravé, musí jeden daňový poplatník připívat na zdraví druhého? A když jde někomu k duhu panák slivovice po ránu, taky ho dostane zadarmo?“ ptá se.

Ekologická není cyklistika ani trochu

Považovat cykloturistiku za ekologický způsob dopravy je podle něj „blbost na kvadrát“. „Za pouhý jeden litr nafty odveze auto pět lidí na dvacet kilometrů. Nějakých 35 korun to dělá. A když si pět lidí sedne na kolo a těch 20 kilometrů odšlape, to jako nestojí nic? V cíli si musejí dát oběd, protože spálili mraky energie. Za ten dohromady vypláznou aspoň čtyři stovky, a to nemluvím o nutném doplnění tekutin,“ vypočítává.

Podotýká, že lidská energie je nejdražší a nejantiekologičtějí ze všech myslitelných. Proto lidem vzkazuje, ať zahodí kola, samozřejmě ekologicky, zůstávají doma a mají nižší potřebu jídla. „A nevěřte cyklomaniakům, že kolo je pokrok, že kolo je čistota a zdraví. Čuchněte k jejich propocenému triku a budete mít jasno, kdo tu zamořuje vzduch. Pachem i hloupými argumenty,“ uzavírá Jakl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…