Je to jisté: Zlý euroskeptik Farage se setká s Klausem, Hájkem a Jaklem

06.06.2012 11:46

Jak již ParlamentníListy.cz informovaly, do České republiky přijíždí v pondělí 18. června na pozvání konzervativního občanského sdružení Akce D.O.S.T. předseda frakce Evropa svobody a demokracie v Evropském parlamentu, europoslanec Nigel Farage. Známého kritika unijních nešvarů přijme na Pražském hradě prezident republiky Václav Klaus.

Je to jisté: Zlý euroskeptik Farage se setká s Klausem, Hájkem a Jaklem
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Václav Klaus přednášel na Žofínském fóru

V odpoledních hodinách se Nigel Farage setká při číši vína s vedením Akce D.O.S.T. a s některými představiteli euroskeptických stran a organizací v ČR. Přítomen bude i zástupce ředitele kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek a tajemník prezidenta republiky a ředitel politického odboru kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl.

Proti ztrátě suverenity

Ve večerních hodinách pak Nigel Farage vystoupí na moderované přednášce s názvem Pravda o Evropě. Celým večerem bude provázet předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín.

„Návštěva Nigela Farage je pro vlastenecky smýšlející Čechy, odmítajicí zánik naší státní svrchovanosti, velkou událostí. Hlas zdravého rozumu nabírá postupně na síle a bude-li lidem, jakým je Nigel Farage, nasloucháno, může se Evropa katastrofickému scénáři tuhé centralizace a tupé ideologizaci veřejného života ještě vyhnout,“ uvedl Michal Semín. 

Životopis

Nigel Farage (* 3. dubna 1964 ve Farnborough) je britský politik United Kingdom Independence Party (UKIP). Do roku 2009 v Evropském parlamentu předsedal euroskeptické frakci Nezávislost a demokracie, dnes společně s Francescem Speronim vede nástupnickou frakci Evropa svobody a demokracie. Dříve byl členem Konzervativní strany, kterou opustil na protest proti schválení tzv. Maastrichtské smlouvy ze strany Velké Británie.

V roce 1993 se stal členem UKIP, za níž pak pětkrát kandidoval v národních parlamentních volbách. Roku 1999 byl poprvé zvolen do Evropského parlamentu. Svůj mandát pak obhájil v letech 2004 a 2009. V roce 2006 byl Nigel Farage zvolen lídrem UKIP.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…