Josef Reiman: Rada národa je výzvou a nejen Holešovskou

13.02.2012 21:30

Předesílám, že oba názvy začínají být lidem známy a vzniká kolem nich řada diskuzí, polemik, kritik i nenávisti. Jen veřejná a především tištěná media jako by je přes polární zimu, různé aférky našich VIP osob včetně politiků a jiné „důležité“ zprávy ze života, nějak nezaznamenala. Je to jen náhoda? Nebo je to jen soustředěný zásah jejich zahraničních majitelů, nebo Velkého bratra, který v zemi svobody a demokracie určuje. o čem a jak se bude psát?

Josef Reiman: Rada národa je výzvou a nejen Holešovskou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Celostátní konference občanských iniciativ, hnutí, sdružení a jednotlivých občanů

Na neklidném prostoru Celostátní konference Holešovské výzvy nám dne 28. 1. vyrostlo cosi, co se nikomu nechtělo brát na vědomí. Na jednání plném dynamických zvratů a peripetií bylo přijato usnesení o požadavku na demisi vlády, abdikaci prezidenta a předčasných parlamentních volbách na principu přímé demokracie, bez potupné 5% klauzule pro vstup do parlamentní politiky, přijetí zákona o obecném referendu a zásadního protestu proti realizaci sociálních, zdravotních a školských reforem, včetně protestu proti smlouvě ACTA a poskytnutí půjčky MMF.Tedy materiál, který stojí přinejmenším za povšimnutí, ovšem ne tak pro představitele naší legislativy. Mezi obědem v parlamentních restauracích snad jen důvod k sarkastickému pousmání. Jenže sešel se měsíc s měsícem a z výzvy nám vyrostla Rada národa a s ní řada iniciativ, které už za povšimnutí stojí.

Jen těžko lze opakovat scénář vajíčkové veselice při námluvách ČSSD s voliči. Tady jde o víc. Co tedy s tím. Nadále přehlížet úsilí rostoucího počtu nespokojených lidí? Povolat do pohotovosti Kubiceho tým, nasadit provokatéra a iniciátory zavřít? I to půjde zřejmě ztuha. Máme totiž systém, který prohlašujeme za demokracii. Máme si vzít příklad ze Slovenska a připravit vodní děla? Kdo jsou TI lidé, kterým se nelíbí naše vláda a parlamentní demokracie. Jen ti, kteří už mají dost kvázireforem, vládnutí na úkor těch nejpotřebnějších, škrtů které sice rozpočet nezlepší, ale chudé ožebračí. Až lidé pochopí že iniciátorům nejde o uchopení moci, ovládnutí tohoto státu, který se „odpovědnou“ politikou vlády a parlamentu dostává do stále svízelnější ekonomické a finanční situace, stát, který už téměř nemá žádný majetek a malé resty se snaží za každou cenu prodat, ale o nastolení přímé demokracie opírající se o lid této země a ne o pár prominentů a jejich kamarádů z politických stran napříč společností.

Vždy se dá i bez pánů Kalousků a Drábků začít znovu, téměř od nuly, ale s úsilím vydat všechny své síly pro budoucnost dětí a vnuků. Jistě s nimi nebudou souhlasit ti, kteří si nahrabali i když dřeli “jako koně“, Jistě ani jejich kamarádi, kteří sice mají míň, ale mají dost nato, aby dirigovali z pozadí vládní loutkové divadlo spolu s těmi, kteří zůstali i po dvaadvaceti letech na svých postech  a slouží poctivě nové garnituře tak, jako sloužili  straně s vedoucí úlohou.

Až se lidé přesvědčí, že snaha těchto lidí je upřímná a nejedná se o partu nových prospěchářů, asi se nynější mocipáni začnou bát o svá teplá místečka. Myslím, že je na místě aby veřejnost sledovala počínání Národní rady pozorně a kriticky, ale neztrácela objektivitu v diskuzích s provokatéry a arogantními hrubci, kteří nedovedou nic jiného než rozvracet, posmívat se, škodit a urážet nevybíravými slovy. Nebo že by to byl nový rys české povahy? To bychom už ovšem klesli tak hluboko, že bychom si snad ani nic lepšího nezasloužili.

Nezbývá nic jiného než se velmi vážně zamyslet a hledat pravdu. Dá to práci, ale stojí to za to. Potom už určitě Pravda zvítězí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Reiman

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…