Kalousek je zloděj a mafián, tvrdí žalobce. Kalousek se směje: A žeru psy

12.03.2011 22:56

Spor mezi Jaroslavem Suchým, který viní šéfa financí Miroslava Kalouska (TOP 09) z fyzického ataku i okradení, graduje. Podle nejnovější výpovědi žalobce někdo dokonce vyhrožoval hlavní svědkyni, aby změnila svou výpověď. Právě ve prospěch Kalouska.

Kalousek je zloděj a mafián, tvrdí žalobce. Kalousek se směje: A žeru psy

Jaroslav Suchý se proslavil zejména díky tomu, že při pražské návštěvě pohladil amerického prezidenta Baracka Obamu. Nyní se ale jeho jméno na stránkách médií objevuje znovu. V souvislosti s jeho žalobou na ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

Gauner a mafián...nebo ministr?

"Kalousek je zloděj, nasávač, podvodník, gauner, mafián a lhář," komentoval osobu pána státní kasy Suchý pro ParlamentníListy.cz.

Spor mezi oběma muži se táhne už od loňského května. Tehdy měl Suchého podle jeho slov Kalousek udeřit pěstí do břicha a okrást ho o nahrávací pero. K incidentu mělo dojít 29. května 2010 ve volebním štábu TOP 09.

Suchý se chtěl tázat. Dostal však prý jenom ránu

Tam se Suchý vypravil právě se záměrem Kalouska vyzpovídat. Snažil se o to totiž již tentýž den dopoledne, kdy mu v roli fiktivního novináře položil dotaz, zda mu nevadí, že někteří lidé nechtějí volit TOP 09 kvůli jeho osobě.

Ten, který pohladil Obamu, žaloval Kalouska. Prý ho zbil a okradl 

Soud žalobu zamítl. Kvůli manipulaci svědků?

Kvůli údajnému úderu pěstí a krádeže pera pak Suchý Kalouska zažaloval, na policii, která podle Suchého navíc byla prý i na místě incidentu, celou věc nahlásil už 30. května ráno. Městský soud ale předložené důkazy nepovažoval za relevantní, a tak jeho žalobu zamítl.

Podle Suchého však neoprávněně. Netrval prý na jeho výslechu, který by Kalouskův útok dokázal, a navíc se řídil nepravdivými výpověďmi svědků.

Hlavní svědkyni, redaktorce TV Nova Evě Chaloupkové, totiž podle Suchého někdo telefonicky vyhrožoval, aby výpověď změnila v Kalouskův prospěch. "Někdo jí vyhrožoval, aby dosvědčila, že to nebyl Kalousek," uvedl Suchý pro ParlamentníListy.cz.

Kalousek: Suchý je paranoidní, tím to pro mě končí

Samotného Kalouska ale nechávají Suchého obvinění chladným. "Pan Suchý se v této zemi soudí skoro s každým, jeho paranoické představy jsou mimo. Celou věc jsem předal svému právnímu zástupci a tím to pro mě končí," uvedl pro Parlamentnílisty.cz Kalousek.

Na dotaz, zda mu vadí, že o něm Suchý šíří pomluvy typu "lhář a mafián" posléze reagoval výmluvně. "Ať o mně říká třeba, že žeru psy," komentoval pán státní kasy Suchého invektivy. Dal tak najevo, že mu vrásky na čele rozhodně nedělají.

Případ zdaleka nekončí

Suchý se ale ve své snaze spor s Kalouskem, od něhož požaduje omluvu a 990 tisíc za nemajetkovou újmu, vyhrát nevzdává. Proti rozhodnutí pražského městského soudu se odvolal a celá věc tak putuje k soudu vrchnímu.

Ohledně jeho rozhodnutí si žalobce fandí. "Doufám, že lidé, kteří byli tomu incidentu přítomni, to dosvědčí, že je ta medializace přiměje k tomu, aby promluvili," uvedl Suchý pro ParlamentníListy.cz.

Redakci zároveň sdělil, že poupravil své původní názory na to, že nebude platit soudem uložené poplatky. "Respektuju Městský soud v Praze. Náklady budu nucen zaplatit, ale trvám na tom, že pan Kalousek je zloděj, lhář a podvodník," uzavřel Suchý.

Více čtěte:
Je na čase vás vymlátit, křičel divák na Kalouska. Ten se chtěl napít
Část ODS se zlobí na Kalouska kvůli tajné nahrávce. Kníže nic neví
Balšínek a Čásenký Kalouskovi: Nelze vám už věřit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…