Kauza Lessy pokračuje. Soud vyslechl další svědky

12.04.2013 9:52

Bývalý policejní prezident Petr Lessy je obviněn z toho, že předal médiím citlivé materiály očerňující zlínské policejní špičky. Jeden z údajných členů tzv. Tolfova Gangu, Rudolf Setvák, měl podle Lessyho zametat trestní oznámení na náměstka šéfa zlínské policie Jaroslava Vaňka. Setvák to ale ve čtvrtek u soudu popřel.

Kauza Lessy pokračuje. Soud vyslechl další svědky
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Podle informací deníku Právo popřel Rudolf Setvák, bývalý šéf brněnské pobočky policejní inspekce, že by před lety rozhodoval o trestních oznámeních na náměstka šéfa zlínské policie Jaroslava Vaňka. Žádné takové oznámení prý ani nedostal. Setvák se takto vyjádřil před Obvodním soudem pro Prahu 7 v rámci procesu s Petrem Lessym.

"Za tu dobu, co si vzpomínám, nepřišlo na pana Vaňka žádné trestní oznámení. A i kdyby přišlo, tak bych ho stejně postupoval do Prahy," řekl Setvák.

Nestandardní postupy Vaňka

Soud během včerejšího líčení vyslechl několik svědků, například exnáměstka jihomoravské policie pro kriminálku Petra Sikoru. Jeho výpověď podle Práva vzbudila rozruch, protože otevřeně mluvil o poměrech na brněnské krajské správě v době Vaňkova působení ve vedení.

Vaněk podle Sikory zasahoval do vyšetřování kauz a vůči podřízeným se choval nestandardně. Navíc se prý Vaněk dopustil krádeže v restauraci a obcházel zákony například při nákupech speciální techniky.

Na nestandardní postupy Vaňka si stěžoval i bývalý šéf policejního oddělení v Luhačovicích Jan Jakubů. "Je ostuda pro policii, že takový člověk tady existuje," uvedl. Navíc řekl, že proti Vaňkovi sám podal několik podnětů, žádný z nich prý ale nebyl prověřen.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…