Klasnová vyklízí Vítu Bártovi cestu do čela VV: Chce to změnu

14.01.2013 9:37

První místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová odmítá kandidovat na post šéfky Věcí veřejných místo Radka Johna. Zůstat nechce ani ve vedení strany. Dává tak prostor svému manželovi Vítu Bártovi, jehož soud před časem očistil z nařčení z korupce.

Klasnová vyklízí Vítu Bártovi cestu do čela VV: Chce to změnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Politicky a lidsky byly předešlé dva roky těžké, i kvůli Bártovu procesu, říká Klasnová. Přesto opět před zraky celého národa bude Vít Bárta za pár dní znovu bojovat o své čisté jméno. „Doufám, že vyhraje. Následně bude Vít Bárta také bojovat o post předsedy strany,“ cituje Právo Klasnovou.

Žádné spekulace o manželské kašírce

Sama kandidovat nebude ze dvou důvodů. „Ve vedení strany jsem dlouhé roky. VV si zaslouží změnu,“ míní Klasnová s tím, že nechce stranu poškodit tím, že umožní novinářům spekulace o „manželské kašírce“. Na chodu véček se tak Klasnová alespoň dočasně nechce podílet.

Na sebe vzala odpovědnost i za pád preferencí VV pod jedno procento. „Role konstruktivní opozice ve sněmovně nám sluší mnohem více, měli jsme ji vykonávat od počátku,“ dodala k sebereflexi Klasnová, která se nyní vidí v čele poslaneckého klubu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…