Klausův Jakl se stal předsedou První pivní extraligy

31.05.2012 13:57

Valnou hromadou bylo ve středu v Praze ustaveno občanské sdružení První pivní extraliga. Předsedou byl zvolen tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl.

Klausův Jakl se stal předsedou První pivní extraligy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

Místopředsedy se stali Petr Buriánek a Jan Suran. „Sdružení se bude zabývat odbornými degustacemi a propagovat kvalitu a rozmanitost na českém pivním trhu,“ informoval ParlamentníListy.cz Ladislav Jakl.

Jakl je známým milovníkem piva. Nedávno se například s prezidentem Václavem Klausem zúčastnil slavnostního otevření mikropivovaru a restaurace u Tří růží v Husově ulici na Starém Městě.

"Mám doma rozsáhlou pivotéku, určitě 100, možná 150, někdy 200 různých druhů piv a tak ty dvě za ten večer ochutnám a dost často jsou to takové, které jsem nepil nikdy v životě nebo po dlouhé době. Jsou to piva z celé republiky, z celého světa. Mám hodně přátel, kteří mi vozí různé vzorky nebo si je vozím sám. Skoro každý den piju něco jiného a zhruba tak ty dvě piva. Víc doma ne. Pokud víc, tak na akcích zvlášť k tomu určených. Nejsem takovým tím doma popíjejícím člověkem. Tak hluboko jsem ještě neklesl," řekl před časem ParlamentnímListům.cz Jakl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…