Kněžna Schwarzenbergová o vztahu svého muže k obyčejným lidem

09.12.2012 9:51

Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg umí naslouchat obyčejným lidem. Navíc má velmi dobré kontakty ve světě a v politice, takže by byl výborným prezidentem. Takto předsedu TOP 09 vychválila potencionální první dáma Therese Schwarzenbergová. Pokud by byl zvolen, dokonce by kvůli roli první dámy více jezdila do ČR. Nyní totiž dává přednost Rakousku.

Kněžna Schwarzenbergová o vztahu svého muže k obyčejným lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

"Podpořila jsem ho, protože si myslím, že by mohl být dobrým prezidentem," řekla v rozhovoru pro server TN.cz manželka ministra zahraničí, knížete Karla Schwarzenberga. Podle ní má její muž velmi dobré zahraniční kontakty, bohaté zkušenosti v politice a umí naslouchat obyčejným lidem.

Na otázku, jaké špatné vlastnosti její muž má, neodpověděla. Starosti jí prý občas dělá jen manželům zdravotní stav. Také dobře ví, že v případě jeho zvolení by se jí jako jeho ženě a první dámě obrátil život vzhůru nohama.

"Můj život by se hodně změnil, protože bych pobývala často v Čechách," dodala. Mezi ostatními kandidáty na prezidenta by si podle svých slov nevybrala, protože je tolik nezná. Theresa Schwarzenbergová poznala knížete Karla Schwarzenberga ve Vídni v roce 1958, po devíti letech se vzali. V roce 1988 se rozvedli, sňatek ale podruhé uzavřeli v roce 2002. Mají spolu dvě děti, Jana Nepomuka a Annu Karolínu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…