Kníže: Neumím si představit vládu bez Kalouska. Je hlava a srdce reforem

14.07.2012 6:40

Šéf TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg si neumí představit existenci současné vlády bez účasti Miroslava Kalouska. Vicepremiér to prohlásil v pátečních Událostech, komentářích ČT. Kníže navíc řekl, že ve sporu Kalouska s Lessym věří svému stranickému kolegovi.

Kníže: Neumím si představit vládu bez Kalouska. Je hlava a srdce reforem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Nemám důvod, proč bych panu ministru Kalouskovi nevěřil. Nevidím důvod, proč bych měl policistovi věřit víc než zvolenému ústavnímu činiteli," prohlásil v ČT Schwarzenberg. Ten navíc naznačil, že se Kalousek mohl údajně stát terčem hackerů. "Jak známo, tak nedávno několik lidí v parlamentu včetně mě dostalo SMS zprávy a pak se přišlo na to, že je odesílali hackeři. Nejsem odborník na to, abych to posuzoval. To ale také nejdříve vypadalo věrohodně," šokoval kníže.

Ten sice uvítal, že se policejní prezident hodlá podrobit takzvanému fyziodetekčnímu vyšetření, tedy detektoru lži, ale Miroslavu Kalouskovi nic takového nařizovat nechce a ani nemůže. "Výsledek na detektoru lži by byl zajímavý. Nevím, zda to ale mohu přijímat jako stoprocentní důkaz. Je to spíše jen indicie. Kalouskovi v tom bránit nebudu, to je na jeho rozhodnutí. Pan policejní prezident se k tomu rozhodl, což je hezké, a pokud by se k tomu rozhodl ministr Kalousek, bylo by to také hezké," míní šéf české diplomacie.

Ministra financí prý považuje za natolik inteligentního člověka, než aby byl schopen tlačit na policejního prezidenta. Pokud by však nakonec nastala situace, kdy ministr Kalousek byl odvolán, znamenalo by to podle Schwarzenbergových slov i konec Nečasovy koaliční vlády.

"Není představitelné, aby ve vládě TOP 09 byla bez Miroslava Kalouska. On je hlava a srdce reforem a velká část programu nosí jeho razítko. Neumím si představit, že bychom byli ve vládě bez něho," řekl důrazně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…