Kníže vytáhl v kampani Havla. Reklamní expert je nadšen

05.01.2013 10:42

Zvláštní billboard nasadil týden před koncem kampaně prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg. Jedná se o fotografii, která není doplněna žádným logem ani sloganem- vše je na ní vyjádřeno obrazem. Je tam totiž zobrazen bývalý prezident Václav Havel v tričku, na kterém je nápis „Karel“ a několik portrétů prezidentského kandidáta. Podpora ze záhrobí vyvolala řadu debat.

Kníže vytáhl v kampani Havla. Reklamní expert je nadšen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Server Lidovky.cz přinesl informaci, že nad pražskou magistrálou se objevil billboard, který ukazuje fotografii bývalého prezidenta Václava Havla. Ten je na černobílém snímku vyobrazen v tmavém tričku, na kterém jsou čtyři portréty předsedy TOP 09 a pod  nimi velký nápis „Karel“. To je interpretováno jako vyjádření sounáležitosti a podpory prezidentskému kandidátovi.

Podle Schwarzenbergova mluvčího Marka Pražáka není na užití obrázku zesnulého exprezidenta nic  neetického. „Jedná se o autentickou fotografii od Oldřicha Škáchy, který bývalého pana prezidenta Václava Havla v tričku vyfotil. Pan Škácha naší kampani tuto fotografii poskytl, sám je podporovatelem Karla Schwarzenberga,“ uvedl mluvčí.

Schwarzenbergův tým prý k užití fotografie dostal kromě autora rovněž souhlas Havlovy vdovy Dagmar. Věc prý konzultoval i s reklamními odborníky, kteří užití autentické fotografie nepovažuje za neetické.

Kreativec Marek Prchal pro server Lidovky.cz  Havlův plakát vychválil. „Ta fotka je především krásná. Zachycuje Havla tak, jak jsme ho měli rádi a je aspoň na chvilku zase s námi. Připomenout ho lidem je vždycky dobré,“ uvedl Prchal s tím, že jako kreativec ctí krásné a inspirativní věci.

„Pokud má některý z politiků právo brát si do úst (do kampaně) prezidenta Havla, pak je to určitě Karel Schwarzenberg. Na rozdíl od Jana Fischera,“ dodal s tím, že Václav havel by užití fotografie určitě schválil.

Sám Schwarzenberg pro Lidovky.cz vysvětlil: „Václav Havel si toto triko oblékl v  předchozích volbách, aby mě osobně podpořil. Velmi mě to potěšilo.“ Využití autentické fotografie je podle něj v pořádku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…