Komunisté ve při. Co jsi, Ransdorfe, dělal na tajemném uskupení Bilderberg

04.07.2011 8:57

Neobvyklý spor se rozhořel mezi dvěma komunisty. Jeden je bývalý europoslanec a druhý stále v Evropském parlamentu (EP) zasedá. Daniel Strož vyčítá Miloslavu Ransdorfovi, že pokud byl 10. a 11. června na setkání Bilderberg Group ve švýcarském Svatém Mořici, pak to měl napřed projednat se svými nadřízenými, neboť jde o velmi podivné uskupení. Strož navíc tvrdí, že Ransdorf nepracuje v EU, jak by měl. „Ať si Strož zamete před svým prahem. V jednačce EP jsem jej vídával málo,“ vzkazuje pak svému "kamarádovi" Ransdorf.

Komunisté ve při. Co jsi, Ransdorfe, dělal na tajemném uskupení Bilderberg

Co se stalo mezi někdejšími kamarády Miloslavem Ransdorfem a Danielem Strožem, že to musí žehlit dokonce i Ústřední výbor komunistické strany? Oba dva si přes média totiž vyčítají to, že v Evropském parlamentu odváděli vágní práci. Zatímco dle mínění europoslance Miloslava Ransdorfa jeho někdejšího kolega do europarlamentu chodil málo, druhý pak spílá na Ransdorfovu lenost.

 

„Když byl pan Strož evropským poslancem, tak na jednání europarlamentu byl vídán velmi málo. Ani volební kampani v roce 2004 zase tolik času nevěnoval," sdělil ParlamentnímListům.cz Ransdorf.

Psali jsme:
Ransdorf má problém se svými komunisty. Vzdálili jsme se od kořenů

„Myslím, si, že ta čtveřice europoslanců, která v Evropském parlamentu je za KSČM, nepracuje za zájmy České republiky tak, jak by měla," spílá komunistickým europoslancům zase Strož s vysvětlením, že zatímco Zuzana Roithová (do EP zvolena za KDU-ČSL) vykazuje ve Štrasburku naprosto fenomenální práci, tak naopak komunisté vypadají, jako by je přemáhala čím dál větší lenost.

Strož ostatně zkritizoval práci komunistů v EP již v článku pro Britské listy, když napsal, že "celá komunistická europarlamentní čtveřice vykazuje lenost".

Ransdorf byl ve Śvýcarsku údajně s Merkel i Billem Gatesem

Proč si ale najednou oba dva tak vjíždí do vlasů? A to podle mnohých dokonce byli kdysi kamarády. Důvodem, který spor rozhořel, je Ransdorfova údajná účast na setkání Skupiny Bilderberg, které se odehrálo letos 11. června. Jako první to uvedl server prvnízprávy.cz s tím, že Ransdorf se tohoto setkání účastnil jako jediný zástupce Česka. Společnost mu dokonce podle jednoho z italských serverů měly dělat takové osobnosti jako je generální tajemník NATO Anders Rasmussen, německá kancléřka Angela Merkel, španelský premiér José Luis Zapatero,  či zakladatel Microsoftu Bill Gates.

„Já jsem ale na tom setkání nebyl," odvětil pak na dotaz ParlamentnímListům.cz Ransdorf. „Ve Svatém Mořici jsem nikdy nebyl a už vůbec ne na uvedené skupině, neboť jsem se již 9. června vrátil do České republiky, což dokládají účtenky z čerpacích stanic z Německa i Česka. 10. června, kdy jsem měl údajně být na zmíněném setkání v hotelu registrován, jsem měl celý den zasedání Správní rady Muzea dělnického hnutí v Praze," vysvětlil dále Ransdorf.

Celé vyjádření Ransdorfa zde:

Toto vyjádření ostatně rozeslal i jiným médiím. Proč ale s tak velkým humbukem Ransdorf dává na vědomí, že s konferencí Bilderberg rozhodně nemá nic společného? Jde o to, že když se v  roce 2008 tohoto setkání účastnil ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg, Ransdorf jej osobně podrobil velké kritice. A teď se měl toho setkání zúčastnit dokonce sám.

Ovšem zarážející je fakt, že podle italského serveru Bilderberg Transparency účast Ransdorfa na setkání dokladuje fotografie. Foto bylo podle Italů pořízeno přímo před hotelem ve Svatém Mořici, kde se jednání konalo.

Údajné foto zde:

Miloslav Ransdorf (?) - Bildeberg 2011

Někdo chce prý europoslance zdiskreditovat

„Já ale netuším, kdo je na té fotce, já ale rozhodně ne. Někdo mě chce zdiskreditovat a já to nechápu. Všechny ty spekulace okolo té fotky, kterou zveřejnily některé servery, tak tam nejsem já," odráží dále ataky Ransdorf.

Europoslanec nakonec vysvětlil, že i když je na zmiňovaném italském serveru uveden seznam osobností, kde je i jeho jméno, tak přesto s Bilderbergem nemá nic společného.

„Ten seznam na internetu, to sepsal nějaký novinář. Tam nejsou vůbec u jmen žádné  nacionále, nejsou tam ani žádné kolonky podpisů. Není tam žádný oficiální seznam. To prostě jen nějací novináři z Itálie dali dohromady. Ten seznam byl uzpůsoben nějakému účelu a doplněn. Doplnili tam pět jmen a já jsem tam jako poslední," zdůvodnil  pro ParlamentníListy.cz dále Ransdorf.

Dokonce mu prý i vedení KSČM dalo vědět, že vše je absurdní a shodli se na tom, že na fotce opravdu není on.

„My jme se skutečně obrátili na pana Ransdorfa s oficiálním dotazem, jestli v Mořici byl. On nám ale doložil naprosto věrohodně, že ne. Na té fotografii skutečně on není. Shodlo se na tom celé ÚV," podotkla k tomu pro ParlamentníListy.cz vedoucí tiskového oddělení KSČM Věra Žežulková.

Vyjádření KSČM zde:  

A proč se vlastně účast - neúčast Ransdorfa řešila na vedení partaje? Údajně proto, že skupina Bilderberg je brána jako globální mafie.

Strož: Chtějí prý snížit populaci chemikáliemi

„Bilderberg Group" je totiž před nejširší světovou veřejností utajovanou elitářskou organizací - nazývanou také Globální mafií - složenou ze špiček velmocenské politiky a ekonomických magnátů. A tím pádem opředenou nejúděsnějšími mýty. Jedněmi z nich je údajná snaha o radikální snížení lidské populace na planetě i za cenu násilné likvidace chemikáliemi anebo speciálně vypěstovanými viry a také postupné odstraňování národních států jejich zglajchšaltováním. To má vést k až následnému zdecimování člověčenstva na Zemi, ztráty jeho národnostní identity a k umožnění prosadit nastolení světovlády," napsal k tomu Strož v článku pro Britské listy.

Naopak wikipedie uvádí, že Bilderberg (též Konference Bilderberg, Klub Bilderberg nebo Skupina Bilderberg) je název pro každoroční neformální setkání vysoce postavených evropských a severoamerických osobností z oblastí politiky, hospodářství, vojenství, médií a vysokých škol.

Naivní konspirační teorie

„Bral jsem to vše jako úlet pana Strože. Je to jeho naivní konspirační teorie," řekl pak k případu ParlamentnímListům.cz poslanec KSČM Jiří Dolejš. Naznačil tak, že právě Strož pro média roznesl, že Ransdorf ve Švýcarsku skutečně byl.

„Já ale nevím, jestli tam byl. Nemám na to jediný důkaz. Ostatně ten seznam dali k dispozici Italové," vykrucoval se však na to Strož.

Pehe: O nic sektářského nejde

Podle politologa Jiřího Pehe, který ostatně na zmiňovaném setkání skupiny byl také a to v roce 2001, by však nebylo pozvání Ransdorfa nic proti ničemu. „Je to totiž významný europoslanec a významný člen KSČM. A já jsem si nevšiml ani přímo v Bilderbergu, že by se tam kádrovalo, jestli je někdo z pravice, nebo z levice," podotkl Pehe pro ParlamentníListy.cz.

Když se podle něj někdo tohoto setkání účastní, tak se to prý vždy děje na doporučení významné persony. „Vím, že nové účastníky musí někdo doporučit z lidí, kteří tam pravidelně jezdí, nebo kteří tam patří k tomu pevnému jádru," zmínil dále Pehe.

„Mohl tam klidně někdo doporučit pana Ransdorfa stejně jako premiéra Petra Nečase, nebo Mirka Topolánka," dodal Pehe s tím, že jednání je uzavřené pro novináře hlavně z těch důvodů, aby se mohli finančníci anebo politici radit o důležitých věcech.

„Kdyby to bylo jednání otevřené, tak by to vypadalo jako summit EU, kde by se pak říkala jen nějaká neškodná a obecná moudra. Rozhodně za Bilderbergem nehledejte něco tajemného a sektářského," dodal Pehe.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…