Lékař ztratil nervy: Prohrajete vy, pacienti. A budete bez vyšetření

20.02.2011 21:59

Lékařští odboráři již nejsou tak důrazní jako v pátek. Člen představenstva LOK Miloš Voleman v ČT uklidňoval, že memorandum od ministra lékaři dodrží. Jeden z lékařů na Facebooku již varoval, že v případě "prohry" to stejně odnesou pacienti.

Lékař ztratil nervy: Prohrajete vy, pacienti. A budete bez vyšetření

Poněkud nepřehledně vypadá situace nemocničních lékařů sdružených v akci Děkujeme, odcházíme. I když to v pátek večer vypadalo na krach celého jednání, kvůli šéfovi Lékařského odborového klubu Martinu Engelovi, jenž se nemůže vrátit na své místo ve vinohradské nemocnici, dnes již jeho pravá ruka Miloš Voleman působil smířlivěji.

AKTUÁLNÍ DĚNÍ:
Někteří lékaři si nakonec platově pohorší

"Učiníme všechny kroky, aby memorandum bylo naplněno. Memorandum říká, že LOK vyzve ke stažení výpovědí a ukončí akci, nikoliv, že lékaři výpovědi stáhnou. To nemůžeme zaručit. Obecně řečeno velká většina lidí výpověď stáhne v okamžiku, kdy to vláda schválí," prohlásil Voleman v České televizi a dodal, že memorandum je pro lékaře důležitější, než místo pro Engela.

Více: Voleman školil Moravce. Kalousek Volemana i s Filipem

I z krajů přicházejí rozporuplné reakce. A Engel se má vyjádřit k celé situaci až v pondělí. Nicméně na facebookovém profilu iniciativy Děkujeme, odcházíme, už někteří lékaři hází flintu do žita. "Bohužel jsme to nedotáhli do konce," stěžuje si jeden z lékařů.

Prohrají především pacienti, vzkazuje křiklounům lékař

A další z podporovatelů akce přímo obviňuje pacienty, že to nyní odskáčí především oni. "Vzkaz křiklounům, co nás neustále napadají. Možná nevyhrajeme a vám to určitě udělá radost. Ale ten, kdo opravdu prohraje, budou pacienti. Personální stav zdravotnictví se ještě zhorší a jediný, kdo to odnese, budete VY! My, lékaři už si poradíme sami navzájem. Nevím co Vám bude platné, že nedostaneme přidáno, když se nedočkáte dostatečně odborného ošetření," vyhrožuje pacientům Pavel Pokorný.

Sledujeme téma: Exodus lékařů

A další uživatelka profilu si postěžovala právě na možnost, že nové smlouvy v nemocnicích lékařům vezmou různé přípatky. "Tak se musí uznat, že se D-O zatím až tak hezky nepovedlo. Jak si mnoho lidí myslelo, že v tom zase budou nějaké vyfikundace, tak jsou. A byla jen otázka času, kdy začnou vyplouvat napovrch. Já bych se už vykašlala na nějaké sliby od lidí, kteří o tom rozhodují, ale šla bych do D-O znova a teď už TVRDĚ! Dělají z nás akorát blbečky.....a musíme uznat, že se jim to daří krásně....," tvrdí Simona.

Související:

Na Primě se řešili lékaři: Odborník čekal, kdy se poperou
Bulvár se vysmál Engelovi. Šéfvyděrač má, co chtěl. Rath se obává
Drama pokračuje: Z Engela je mučedník. A co ostatní?
Lékaři odboráři se dostali na úroveň nádeníků, zoufá si Pirk

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …