Letiště Václava Havla naděluje svým návštěvníkům wi-fi a další služby zdarma

16.12.2012 14:10

Letiště Praha připravilo pro cestující vánoční dárek ve formě vysokorychlostního bezdrátového internetového připojení a možnosti využití dalších moderních technologií zdarma. Kromě wi-fi tak cestující mohou nově využít také mobilní aplikace pro chytré telefony nebo komfortnějšího přijímání informací o letu formou SMS nebo na e-mail.

Letiště Václava Havla naděluje svým návštěvníkům wi-fi a další služby zdarma
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Zavedením bezplatného bezdrátového připojení na internet se Letiště Václava Havla Praha připojilo k několika málo letištím, které tuto službu nabízejí. V Evropě má k dispozici wi-fi zdarma např. letiště ve Vídni nebo v Budapešti, většina srovnatelných letišť nabízí zdarma pouze prvních 15-30 minut připojení. Donedávna tomu tak bylo i na letišti v Praze, které poskytovalo 15 minut bezplatného připojení. Nově je služba poskytována zdarma bez omezení.

„Internet či využití moderních aplikací do telefonů je v dnešní době natolik samozřejmou součástí našeho života, že rozšíření služeb v této oblasti je logickým pokračováním zkvalitňování péče o cestující na našem letišti,“ říká Stanislav Zeman, výkonný ředitel pro Letecký obchod, marketing a řízení provozu, a dodává „Věříme, že naši nabídku ocení všichni, kteří chtějí svůj čas strávený na letišti využít co nejefektivněji nebo jej díky aktuálním informacím o letu minimalizovat.“

Na letištní síť se lze připojit přes název (SSID) prg.aero-free, a to ve všech prostorách Terminálu 1, Terminálu 2 a
ve spojovacím objektu.

V rámci vánočního balíčku služeb lze nově využít zdarma také SMS a e-mail info o letech. K odběru informací o vybraném letu na mobil se cestující může jednoduše registrovat přes webové stránky letiště (www.prg.aero) Po vyplnění jednoduchého formuláře bude zájemci zasílána SMS nebo e-mail při každé změně statusu letu nebo při jakékoliv nové informaci související s tímto letem.Zasílané SMS nejsou nijak zpoplatněny.

Uživatele chytrých telefonu jistě potěší nová mobilní aplikace, kterou letiště připravilo pro IPhone a telefony s operačním systémem Android (Samsung, Sony, HTC apod.) V aplikaci je možné sledovat aktuální přílety a odlety, aktuální informace o službách jako je parkování a VIP Servis, či získat přehled o obchodech a restauracích na letišti. Prostřednictvím aplikace se lze také registrovat ke sledování informací o vybraném letu. Aplikaci si zájemci mohou nainstalovat do svého telefonu zdarma. V případě IPhone ji najdou v Apple Store, v případě telefonu s operačním systémem Android je potřeba navštívit Google Play.

I nadále se lze k odběru informací o letu registrovat odesláním SMS ve formátu LET + číslo letu (např: LET OK456) na telefonním čísle (+420) 601 323 244. Tato služba, která byla dříve zpoplatněna, je nyní zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…