Má slova mě mrzí. Ale Dejdar popřel hodnoty, které uznával, vysvětlil Stránský

20.01.2013 16:29

Novinář a spisovatel Jiří Stránský zmírnil v rozhovoru pro Týden.cz svá slova, kterými odsoudil herce Martina Dejdara kvůli podpoře Miloše Zemana. Vysvětlil, že Dejdar tím popřel hodnoty, které představovala jeho role – komunisty stíhaný letec Antonín Maděra.

Má slova mě mrzí. Ale Dejdar popřel hodnoty, které uznával, vysvětlil Stránský
Foto: Archiv JS
Popisek: Spisovatel Jiří Stránský

„To není o politickém názoru, ale o jeho postoji. Sedmnáct let všude říkal, jak mu role Antonína Maděry (komunisty perzekuovaného pilota RAF v seriálu Zdivočelá země - pozn.red.) změnila život a jeho hodnoty. Co všechno komunisti způsobili. A tenhle člověk (Miloš Zeman - pozn.red.) se nechává podporovat od komunistů,“ vysvětlil v rozhovoru Stránský.

Dejdarův postoj se mě dotkl

Stránský uvedl, že se ho Dejdarův postoj velmi osobně dotkl. Není ale prý pravda, že by spolu s Dejdarem skončili. „To ne, mysleli jsme to tak, že skončila éra Maděry,“ řekl Stránský. Původně svůj názor prozradil kamarádovi Janu Urbanovi, který jej poslal dál.

Dejdarovi chtěl říct svůj názor do očí, herec je ale v Americe. Redaktorovi serveru Týden.cz pak Stránský řekl, že jej celá věc mrzí. „Musíte tam tedy ale napsat, že mě celá ta odezva mrzí. Tím pádem mě mrzí i způsob, kterým jsem to řekl. Nenapadlo mě, že to způsobí tuto odezvu,“ přiznal.

Rozhodně tedy na veřejné odsouzení Dejdara není pyšný. „Já jsem vám to teď chtěl říct. Že jsem to myslel obecně v tom smyslu, že člověk, který vyznává určité hodnoty, se najednou nemůže přiklonit k Zemanovi, který žádá o podporu komunisty. K člověku, který všechny tyhle hodnoty popírá,“ objasnil Stránský.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…