Máme fotky z Paroubkovy akce, které jste neměli vidět

04.05.2012 11:03

FOTO UVNITŘ K zajímavé konfrontaci došlo poté, co ParlamentnímListům.cz ve středu Jiří Paroubek prozradil, že na jeho prvomájovém mítinku v Děčíně bylo několik stovek lidí. Naší redakci se následně ozval občan, který průběh inkriminované akce nafotil. A ten také řekl, že uvedený počet je lživý a mítinku se účastnilo jen několik jednotlivců. Ke svým slovům připojil také fotografie.

Máme fotky z Paroubkovy akce, které jste neměli vidět
Foto: red
Popisek: Prvomájový mítink NS-LEV21 v Děčíně

„Paroubek měl dnes na náměstí v Děčíně jen asi deset lidí,“ prozradila ParlamentnímListům.cz v úterý 1. května místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová. Naše redakce s ní hovořila v souvislosti s kauzou, kdy na chomutovské akci ČSSD krátce vystoupil předseda KSČM Vojtěch Filip (detailně ZDE). „Paroubek to napráskal do Práva, neboť je navztekaný na to, že na ty jeho mítinky nikdo nechodí,“ připustila Benešová.

Jejím slovům se však brání strana Jiřího Paroubka. Jak její mluvčí Tomáš Sazima řekl naší redakci: „Například na akci v Děčíně nebyla desítka, jak tvrdí Marie Benešová, ale tři sta lidí. Jinde to však byly řádově vždy stovky, mnohdy i více (například v Ústí nad Labem přes 1000 lidí), než bylo na akcích ČSSD.“

S těmito čísly ovšem nesouhlasí čtenář, který do redakce zaslal hned několik fotografií. „Pořizoval jsem je odpoledne, nějak po druhé hodině, protože jsem šel kolem. Pak jsem si u Vás přečetl, kolikže návštěvníků tam bylo, ale to není pravda,“ doplnil. „Na obrázku vidíte, že tam bylo fakticky jen maximálně deset patnáct lidí,“ doplnil.

Jak lze vyčíst z vlastností (tzv. exif, metadata ukládaná při pořizování fotografie, pozn. red.) daných snímků, ty byly skutečně pořízeny 1. května, a to mezi 14:30 a 14:57.

„Nevím, proč pan Paroubek lže, vždyť tato lež byla a je do očí bijící, důkazy máte v příloze,“ uvedl, jak sám napsal, rozhořčený obyvatel Děčína.

ParlamentníListy.cz v pátek opakovaně telefonovaly a posílaly SMS zprávy jak Jiřímu Paroubkovi, předsedovi NS-LEV21, tak mluvčímu strany Tomáši Sazimovi a volebnímu manažerovi Petru Bendovi. Nikdo z nich však telefony nebral a neodepisoval ani na textové zprávy.

Po vydání materiálu se redakci ozval volební manažer strany Petr Benda. "Na akci v Děčíně se vystřídalo odhadem několik stovek lidí a odhad pana Paroubka, zmíněných tři sta, není od věci. Poznali jsme to podle počtu vydaných balónku a propagačních předmětů strany," řekl volební manažer Benda ParlamentnímListům.cz.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…