Marek Eben: Volby dopadnou špatně. Jako vždycky

26.05.2010 7:21

Herec a moderátor Marek Eben bude s největší pravděpodobností volit stranu TOP 09. Na to, co se bude dít po volbách, ale hezký pohled nebude, předpověděl pro ParlamentníListy.cz.

Marek Eben: Volby dopadnou špatně. Jako vždycky

Pravice, ani levice si nemohou být po volbách jisty tím, že budou tvořit většinu a pohodlně sestaví vládu. Z toho důvodu očekává Marek Eben těžké povolební vyjednávání. "Já se obávám, že volby dopadnou špatně, skoro jako vždycky. Veliká povolební tahanice a veliké vydírání. Moc optimisticky to nevidím."

O svém hlasu se bude rozhodovat až do poslední chvíle. S největší pravděpodobností ale skončí u TOP 09. „Pan kníže je pro mě jedna z mála postav na politické scéně, u které jsem si jistý, že je to v pořádku," vysvětlil Eben.

Další politickou osobností z této strany, která budí jeho pozornost, je místopředseda Miroslav Kalousek. Podle Ebena byl jako ministr financí velice erudovaný a svému oboru rozumí. „Druhá věc, která mi na něm imponuje a je pro politika důležitá, je smysl pro humor. Vidím celé politické strany, které nemají ani gram smyslu pro humor. On ho má," doplnil Eben.

Kalouskova složenka mě vylekala, ale chápu záměr

Kalouskova předvolební složenka Marka Ebena v první moment vyděsila. Jako občana ho ale vůbec neuráží. „Když jsem ji vytáhl, tak jsem se taky lekl a to je to, čeho chtěli dosáhnout," popsal herec své pocity poté, co doma ze schránky vytáhl fiktivní složenku vyzývající k uhrazení podílu 121 tisíc na státním dluhu. Eben na druhou stranu uznal, že to mohlo starší lidi vyděsit. Sám by tak ostrou formu kampaně, o níž jako v polovině května informovaly jako první ParlamentníListy.cz, nevolil.

"Já bych tu složenku nerozesílal. Ale to víte, nejsem volební manažer, možná to bude fungovat. Na mě by to bylo asi moc silný kafe."

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …