Mladá Boleslav: Náměstek Beznoska se zapojil do iniciativy proti těžbě uhlí zplynováním

26.07.2012 10:20

Náměstek primátora Adolf Beznoska se zapojil do iniciativy zákonodárců i zástupců obcí, jejímž cílem je prosadit zákaz těžby černého uhlí metodou zplynování.

Mladá Boleslav: Náměstek Beznoska se zapojil do iniciativy proti těžbě uhlí zplynováním
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zúčastnil se i jednání, které se na toto téma v pondělí uskutečnilo ve Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu Parlamentu ČR. „Cílem je zavedení moratoria na průzkumy na dva roky a mezitím to dotáhnout legislativně, aby se objevil i v zákoně zákaz tohoto způsobu těžby uhlí,“ řekl náměstek Beznoska.

O průzkum ložisek vhodných pro těžbu uhlí zplynováním projevuje zájem australská společnost Wildhorse Energy CZ i na Mělnicku a Mladoboleslavsku. Ministerstvo životního prostředí ovšem nesouhlasí se stanovením průzkumného území Mělnické Vtelno. Těžba uhlí metodou podzemního zplyňování v některých obcích i úřadech (včetně Mladé Boleslavi a společnosti Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav) vzbuzuje obavy o zdroje pitné vody. Ministerstvo odůvodnilo zamítnutí tím, že území navržené k průzkumu leží v chráněné oblasti akumulace vod. Zájemci o těžbu se ovšem svého záměru nevzdávají, proto i senátoři chtějí prosadit stop této metodě v příslušných zákonech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …