Moravskoslezská ČSSD bude mít další problém. Noviny odhalily údajně výnosné kšefty politiků

01.09.2014 19:20

Dle Večerníku pro Vítkovice, který se dostal do redakce ParlamentníchListů.cz, starosta Vítkovic Petr Dlabal podporuje business s byty pro sociálně slabé. Od zastupitele Moravské Ostravy a Přívozu Jana Krsičky z ČSSD údajně Vítkovice kupují byty v dezolátním stavu.

Moravskoslezská ČSSD bude mít další problém. Noviny odhalily údajně výnosné kšefty politiků
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ubytovna v Mostě - Velebudicích

Krsička dle Večerníku kupuje byty od města, které využívá k vlastnímu obchodu. Zničené byty pronajme jako sociální bydlení. Díky tomu, že byty jsou vedeny v tomto režimu, na ně dostává sociální doplatek. Poslední roky se právě pronájem bytů, jako těch sociálních, stal výnosným obchodem. Majitelé nemovitostí do domů často neinvestují ani korunu, lidé bydlí ve špatných podmínkách, ale díky systému, který je v České republice nastaven, jim nic jiného nezbývá. Pokud nejsou zaměstnaní, nenajdou žádný nájem, poté musí bydlet právě v těchto ubytovnách, kde měsíčně za jeden pokoj často platí jako za byt v centru. Majitelé dostávají peníze za to, že právě takové ubytovny zřizují.

Údajně to samé dělá výše zmíněný vysoce postavený člen ČSSD. Ten však podle Večerníku pro Vítkovice business dovedl téměř k dokonalosti. Podle slov politické strany Více pro Vítkovice, která Večerník vydává, totiž nechá byty a domy úplně zničit. Ve Vítkovicích pak vznikají nebezpečná ghetta.

Město situaci řeší většinou tak, že poskytne další peníze na opravy, případně domy odkoupí do svého vlastnictví, a to je prý přesně případ Dlabala a Krsičky. Údajně takto skončila ubytovna v Nerudově 27 a nyní ubytovna na konci ulice Sirotčí.

reklama

autor: tan

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…