Audit od společnosti Ernst & Young odhaluje podivné hospodaření Správy účelových zařízení ČVUT (SÚZ), jež bylo často v rozporu se zákonem. V inkriminovaném období byl ředitelem kolejí a menz ČVUT Zdeněk Zmrzlík. Text auditu má Česká pozice k dispozici a popisuje, že byly vyplaceny i více než půlmilionové částky bez smlouvy nebo uzavírány nevýhodné kontrakty.
Materiál se mimo jiné zaobírá hospodařením menz. „Důvodem ztrátovosti menz jsou především vysoké provozní náklady, dosahující 92 Kč v přepočtu na jedno vydané jídlo, a současně nízká plná cena jídla pro nestudenty v průměrné výši 68 Kč. Ze srovnání cen a nákladů tudíž plyne, že z každého jídla vydaného nestudentům vzniká průměrná ztráta ve výši třinácti korun,“ uvádí se v dokumentu. Příčinou vysokých provozních nákladů jsou především vysoké pořizovací ceny potravin, které způsobila „neefektivní organizace“ jejich nákupu, dále pak vysoké náklady na úklidové služby a vysoké mzdové náklady.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: dkr