Nečas zradil vlastní zemi! Váleční veteráni přitvrdili a chtějí demisi celé vlády

22.02.2013 16:15

EXKLUZIVNĚ Kšeft je kšeft, vlastní země musí jít stranou. Váleční veteráni, pozůstalí po zmasakrovaných lidických dětech, ženách a mužích, stejně jako vězni z terezínského ghetta žádají demisi vlády za podle nich podlézavé a hokynářské řeči českého premiéra Petra Nečase z ODS, které pronesl v Mnichově a kterými vyšel vstříc argumentům tzv. sudetských Němců. Všichni velí jednotně do zbraně, proti současné vládě, která má zrazovat bytostné české zájmy.

Nečas zradil vlastní zemi! Váleční veteráni přitvrdili a chtějí demisi celé vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda ve vládním hloučku

„Trvejme na odstoupení vlády! Jménem mým, jménem Františka Hellebranta, jménem Jožky Chrdlové a také dalších několika tisíc mrtvých z terezínského národního hřbitova žádám vedení svazu, aby se tvrdě postavilo proti předsedovi vlády a jeho vyjádření o omluvě sudetským Němcům. Je to nehoráznost nejhoršího druhu. Už chybí jen to, aby vláda nechala zbourat památníky padlých v obou válkách a dělala, jako by nebyly,“ říká pro ParlamentníListy.cz rozhorčeně vězeň německého koncentračního tábora Konstantin Chrdle.

Podle něj je nyní nutné, aby se všichni slušní Češi spojili a Nečasovu pravicovou vládu sociálních škrtů na straně jedné a restitucí církevního majetku na straně druhé dotlačili k demisi. „Proto se obracím na vás jako představitele protifašistického hnutí, abyste se jménem mrtvých i živých vyjádřili k postupu vlády, odsoudili její jednáni a trvali na jejím odstoupení,“ dodakl Chrdle v reakci na prohlášení předsedy Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) plukovníka Jaroslava Vodičky. Ten se jménem všech válečných veteránů pozastavil nad tím, že Nečas neměl k omluvě a podle současných českých i mezinárodních zákonů i překroucení dějin žádné právo ani mandát.

K Vodičkovi se navíc okamžitě svým prohlášením přidal předseda ČSBS z Lidic Pavel Horešovský. Tato místní organiztace slučuje pozůstalé po německém a rakouském vyvraždění Lidic v červnu 1942.

Veteráni učí premiéra dějepis pro základní školu

„Bohužel podle dnešních zpráv došlo k další omluvě citováním části německo-české deklarace předsedou vlády panem Nečasem. Zdá se, že finanční zájmy vlády jsou důležitější než pravdivá historie a národní hrdost. Jak bylo již mnohokrát řečeno, jsme suverénním státem a nevím, proč musíme jednat se zemskou vládou, která odpovídá našemu kraji a ne s vládou sousedního Německa,“ zaútočil na Nečase tvrdě válečný letec a veterán od afrického Tobruku plukovník Pavel Vranský.

Podle tohoto bojovníka za svobodu Československa, který se ani ve svém pokročilém věku neváhal aktivně angažovat v nedávné prezidentské volbě i během televizních debat, je Načasův projev jasným důkazem možné manipulace dějinami. „Nechci se zde pouštět do rozsáhlé analýzy našeho potýkání se se sousedními Němci. Tak idylické to nikdy nebylo. Pan premiér zapomněl na některá pro nás významná dějinná fakta, například že Němci žijící na území Československé republiky se nikdy nesmířili s tím, že byli vyjmuti z německého nebo rakouského státu a považovali v rozporu s dějinami území, na němž se usídlili, za německé, nesouhlasili s vytvořením ČSR a přes poskytnutí velkých menšinových práv usilovali o rozbití státu, v němž žili, že získali československé občanství a získali tím výhodnější podmínky než obyvatelstvo Německa a Rakouska po první světové válce, že více než 90% z nich podporovalo Hitlera a volalo Heim ins Reich a že jejich přání vyhověl jak Hitler, tak po druhé světové válce spojenci přesídlením a že z jejich řad byla rekrutována podstatná část gestapáků, kteří způsobili obrovské hoře Čechům. Nejhorší však je, že to byla podlézavá řeč, která se poníženě klaněla před bohatším a mocnějším sousedem. Zřekl se role představitele suverénního státu a role předního zástupce českého národa,“ hořce připomněl válečný veterán Vranský Nečasovi historii, který tak morálně odsoudil premiéra.

Schwarzenberg - další přítel sudetských Němců

Vranský se zároveň plně postavil za nedávnou petici ministru zahraničí a neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Karlu Schwarzenbergovi, která politika vyzívá k odpovězení na otázky týkající se jeho vztahu s tzv. sudetskými Němci. „Považuji tuto petiční argumentaci i otázky za velmi fundované a právně relevantní. Osobně s ní plně souhlasím a samozřejmě bych ji podepsal, kdyby mě autor o to požádal. Nicméně pan ministr Schwarzenberg podle vzoru ostatních politiků na otázky pravděpodobně neodpoví, odpoví vyhýbavě, či jak je zvykem. převede to na jinou kolej. Přesto by bylo žádoucí, aby petice i případné odpovědi adresáta byly široce uveřejněné. Dějiny i v otázce československých Němců musí zůstat podložené fakty, skutečnostmi před i po ukončení války,“ zdůraznil ParlamentnímListům.cz Vranský.

"Na rozdíl od tzv. „Sudetských Němců“ kteří se usídlili v Bavorsku má drtivá většina Němců jiné smýšlení, které neváhá dávat veřejně najevo a kterého si velmi vážíme," dodal též plukovník.

Vox populi…

Nečas ale svou ignorancí historie i mezinárodních dohod a zákonů rozzlobil nejen přímé účastníky protiněmeckého odboje. „Je mi 43 let, a se stejným naštváním jsem sledovala výroky pana Nečase v Bavorsku. Zcela se ztotožňuji s reakcí pana Vodičky. Nemohu se ubránit dojmu, že se tu přestavitelé naší vlády- to mám na mysli i pana Schwarzennberga, snaží o přepsání, ba dokonce o falšování minulosti. Nerada bych se dožila dne, kdy se bude na školách v dějepisu učit, že Německo bylo obětí 2. světové války, že to nebylo právě ono, kdo ji rozpoutal,“ děsí se pokračování české státní servilnosti vůči Německu, tzv. sudetským Němcům a jejich dnes už zcela zřejmé snaze o přepsání dějin Martina Janáková. „Ptám se, tedy, čí zájmy vlastně pan Nečas jako předseda vlády hájí. Vždyť on by měl po Německu požadovat, aby nám konečně splatilo válečné reparace. Ale místo toho se omlouvá! Hanba,“ volá Janáková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Blahuš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…