Nedá si pokoj. Disident o pomníčku pro Havla: Je to WC pro feťáky a opilce

13.02.2012 11:13

Bývalý disident a v současnosti velký kritik osobnosti Václava Havla Jiří Wolf si opět našel téma. A po pravdě, nemusel hledat až tak urputně, nabídlo se samo. Je jím dvoutunové „Srdce pro Václava Havla“, vytvořené ze zbytků svíček, co jich po republice v souvislosti s úmrtím exprezidenta použilii. Wolf si všímá toho, že srdíčko slouží k vykonání všelikých tělesných potřeb.

Nedá si pokoj. Disident o pomníčku pro Havla: Je to WC pro feťáky a opilce
Foto: Vojtěch Brtnický
Popisek: V kulturním centru Trafačka se ze svíček odlévá srdce pro Havla

„Mezi starou budovou Národního divadla a Novou scénou byla po vytrhané dlažbě - aby unesla tíhu srdce - instalována od tohoto čtvrtka dvoumetrová a dvoutunová plastika nazvaná: Srdce pro Václava Havla, mladých to angažovaných umělců, Lukáše Gavlovského a Romana Švejdy,“ uvádí svůj komentář Jiří Wolf na serveru hedvicek.blog.cz.

Bůh Havel uctěn záchodky...

A dodává, že dílo bylo vytvořeno ze zbytků svíček, které autoři sebrali ze všech míst v České republice, kde lidé svíce k uctění památky svého novodobého Boha zapalovali. Wolf pak přidává popis, že srdíčko se skládá ze 115 kvádrů vosku a s odléváním se začalo už 20. ledna.

„Do růžového srdce lze vstoupit a dokonce v něm skrytě vykonat i svou tělesnou potřebu, kterak to dnes předvedl jeden malý chlapec z Dánska. Okamžitě pochopil  -asociací - k jakému účelu má srdce pro Václava Havla sloužit. Doma přece mají podobné záchodky a v jiných zemí téže,“ tvrdí Wolf.

Feťáci, štětky a opilci mají svůj koutek

Podle něj v předešlých nocích vcházeli do srdíčka lidé s nutností tělesné potřeby také. „Domnívám se, že bylo poněkud nešťastné umístit toto veledílo zrovna vedle Národního divadla, kde se to po setmění hemží prodejnými děvčaty, feťáky a opilci,“ konstatuje Wolf.

Podle něj výše zmíněné existence „srdíčka využívají jako svůj azyl, kde si lze skrytě před zraky čumilů v poklidu šlehnout do žil svou potřebnou dávku drogy, a dívky na stojáka, či v pokleknu vydělat si na svou potřebnou dávku péčka, a opilci na místě svatém vykonávat své tělesné potřeby“!

Jen aby ho moč neroztavila

„A máme se opravdu na co těšit, protože tohle umělecké dílko má v centru Prahy vydržet až do 10 dubna! Pokud ovšem vydrží - a o tom vážně pochybuji, protože tahle plastika může klidně roztát důsledkem čpavku - moče! - má se stěhovat do jiných měst v České republice. Jak je vidět, kult osobnosti ještě neskončil. Bláznovství bude mít ještě pokračování. Je potřeba národu dopřát další sérum vlastenectví,“ uzavírá svůj komentář Wolf.

V poznámce pod komentářem, kterou přidal autor stránek Ross Hedvicek, pak můžeme číst výzvu: „Vyzývám své čtenáře, aby i oni podepsali petici za přejmenování těchto záchodků na Veřejné záchodky Václava Havla. Petici musíte napsat sami na toaletním papíře, pak podepsat a po podepsáni si s tím na vlastním záchodě utřít zadek - tedy přesně stejné, co s vašimi peticemi a "holešovskými výzvami" udělá vaše neokomunistická česká vrchnost.“

Trpěl a teď se mstí?

Někdejší disident Jiří Wolf se stal postupem času jedním z největších kritiků bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho počínání před i po 17. listopadu stavěl ve svých článcích líčením různých eskapád i toho, jak se nakládalo s penězi pro chartisty, do jiného světla, než bylo to oficiální. Měsíc od Havlovy smrti začal na internetu kolovat další Wolfův komentář, v němž píše nejen o přetvářce v souvislosti s pohřbem, ale i ve vztahu Havla a dalajlámy.

„Jirka Wolf prošel peklem v minkovické věznici, kde byly hrozné poměry, to byla snad jedna z nejstrašnějších bolševických věznic. Poznal jsem ho krátce před převratem, když ho pustili, v té době neměl žádné výhrady. Jeho zklamalo polistopadové dění, myslel, že bude víc zviditelněno nebo zhodnoceno to jeho lidské utrpení,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz signatář Charty 77 John Bok, nyní předseda Spolku Šalamoun.

V kontaktu s Havlem nebyl

„Jirka Wolf byl na tom zdravotně hodně špatně. Nakonec se o něj postarali nějací lidé z USA, kam byl pozván a tam se mu to zdraví zlepšilo. Ale postupem času se stával čím dál militantnější. Mluvil jsem o něm i s Danou Němcovou a ani ona ty jeho invektivy, místy nepravdy, nechápe. Protože on najednou dělá, jako by byl s Vaškem Havlem v nějakém kontaktu, ale to tak zcela pravda není,“ podotýká John Bok k Wolfovým článkům.

„Jsem také kritikem Vaška Havla ve vztahu k Čalfům a Bakalům, ale ty invektivy, které jsou až obscénní, vyprávějící o nějakých intimitách, tak musím konstatovat, že Jirka se k něčemu takovému nemohl vůbec dostat nebo u toho být, pokud by se vůbec něco takového stalo. Nevím, jestli tomu sám věří, nebo si to vymýšlí, to nedovedu posoudit,“ říká pro ParlamentníListy.cz bývalý disident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …