Nejsem hovňousek, můj idol je Kalousek. Píseň, kterou musíte slyšet

20.12.2011 13:44

VIDEO Satirická hudební skupina Peterka & spol. si jako poslední terč svého humoru vybrala ministra financí a prvního místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska ve své stejnojmenné písni nazvané „Kalousek“.

Nejsem hovňousek, můj idol je Kalousek. Píseň, kterou musíte slyšet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Kapela připomíná Kalouskovy věci z minulosti, ale i současné vládní reformy. „Já miluji Miroslava, on je chytrej, on je hlava. Vždy je napřed o kousek, můj milovaný Kalousek,“ zní refrén písně, který zpívá zpěvačka skupiny.

"Musím říct, že jsem píseň nezaznamenal, ale politická satira mi nevadí ani v té nejdrsnější podobě," řekl ParlamentnímListům.cz ministr financí Miroslav Kalousek krátce po úterním poledni. O pár hodin později se už ale s dílem seznámil a svůj komentář opravil. "Po přečtení textu písně mohu jen konstatovat, že jsem jistě lepší básník, než pan Peterka politik," sdělil ministr a nechal vzpomenout například času nedávných odborářských protestů, kdy si ve sněmovně psal posměšné veršíky na adresu odborářských bossů.

Že prý hodně pije. To je lež!

Skupina připomíná, že Kalousek byl téměř v každé koalici: „On je králem mojí volby, on je je šampión. Je jedno, jak dopadnou volby, vždycky vládne on. On je v každej koalici, vlevo i vpravo. Rath už je z něj na palici, což není zdrávo“.

Kapela si utahuje i z údajného Kalouskova nadmíru přátelského vztahu k alkoholu. „Říká se, že hodně pije, což je jasná lež. On panáky pod stůl lije na Bártovo pleš“.

 

Padáky, byt a internetové sázení

Připomenuta je i Kalouskova kontroverzní minulost na ministerstvu obrany a nákup padáků. Stejně tak i jím prosazené internetové sázení či nabízené státní dluhopisy. „Dříve ještě v jiné straně vedl vojáky, to miloval velmi zbraně, hlavně padáky. Vděčná po něm okem házím, chtěla bych ho hned. Jen díky němu doma sázím, vždyť mám internet. Miluji ho, na něm visím, on zachrání stát. Už mám státní dluhopisy, tak nemusím se bát,“ žertuje zpěvačka.

Anketa

Považujete píseň za vtipnou?

hlasovalo: 892 lidí

Kalousek to slíznul i za kritizovaný nákup svého bytu, snahu zrušit stravenky či zvýšení DPH. „Nemám ani na housku, milý pane Kalousku. Slyšel jsem o vašem bytu, tak Vás zdravím z holobytu. Slyším nářek mojí fenky, ta je zvyklá na stravenky. Do frcu jdu prodat sáčko, když zvedáte dépéháčko. Mdloby přišly na Jardu, má platit daň z hazardu. Volím vždycky top devítku, mám metodu, že jsem v klídku. Číhám s kyjem v průchodu, přilepším si k důchodu“.

Reflexe událostí

Zakladatel skupiny a jednatel České muziky v jedné osobě Karel Peterka před časem řekl ParlamentnímListům.cz: „Dávám tyto písně národu, protože mě to baví. Snažím se popisovat dobu, protože cítím, že národ potřebuje reflexi událostí.“

Motivaci napsat píseň „Kalousek“ vysvětlil Peterka jednoduše s tím, že každý týden v TV Barrandov běží satirický pořad Zuzany Bubílkové Politická střelnice na určité téma a podle toho připraví píseň. „Když se v parlamentu hlasovalo o hazardu, tak jsem tu píseň udělal,“ vysvětlil Peterka.

Hodnej humor

Ten se neobává, že by na něj a jeho společnost ministr financí Kalousek poslal „za odměnu“ Finančně analytický útvar na kontrolu. „To se tedy nebojím. My jsme nejčistší firma na světě. To by byla zbytečná práce,“ usmíval se Peterka.

Ten neprozradil, o kom bude píseň příště, ale řekl, že se kapela nezaměřuje na nikoho extra. „My na to jdeme plošně. Já jsem to dělal před dvaceti lety a člověk nechce uhnout. Prostě ten, kdo se nějak proslaví, bude mít písničku. Je to o tom, že mám všichni rád. Je to tady třeba a není to o tom, že by to člověk dělal z nějaké škodolibosti. Je to takovej hodnej humor. Nechceme nikomu ubližovat, jen si děláme legraci,“ řekl redakci Peterka.

Je ti hej, když seš nepřizpůsobivej gay

„Takový už jsme čtyřicet let a nemyslím si, že by se měl někdo tolik vzrušovat, že jsme o něm udělali písničku. Nějakou dobu jsme mlčeli, teď jsme zjistili, že je to zase třeba a jsem rád, že to lidi na YouTube sledují. Vždycky je to o textu. Melodie musí být růžová, jinak by lidi nechytili text. Proto to jsou to takové častušky. To je záměr. Není to o tom, že bychom byli tak blbý a neuměli napsat písničku,“ dodal autor písní.

V minulosti si už kapela udělala legraci třeba z Radka Johna v písni „Radek a Elton“, kde srovnávají šéfa Véček Radka Johna a zpěváka Eltona Johna či z ministra obrany Alexandra Vondry v songu „Saša jede“, také z Kristýny Kočí v písničce „Kristýnka“.

Politicky nekorektním vtipům Peterky a spol. nebyly ušetřeny ani minority. Homosexuálové v kuse „Je ti hej, když seš gay“ a Romové v písničce „Já jsem nepřizpůsobivej“. Srandu si peterkovci udělali i z krachujícího eura.

 

Text písně „Kalousek“

 

Já miluji Miroslava,

on je chytrej, on je hlava.

Vždy je napřed o kousek,

můj milovaný Kalousek.

 

On je králem mojí volby,

on je je šampión.

Je jedno, jak dopadnou volby,

vždycky vládne on.

On je v každej koalici,

vlevo i vpravo.

Rath už je z něj na palici,

což není zdrávo.

Říká se, že hodně pije,

což je jasná lež.

On panáky pod stůl lije

na Bártovo pleš.

 

Já nejsem žádnej hovňousek,

můj idol je Kalousek.

Já spoléhám na reformy,

ty dostanou mě do formy.

S nima přečkám lehce zimu,

neznám chřipku, neznám rýmu.

 

Já žádnou nemoc nesmím mít,

nemůžu si ji dovolit.

Když sečtu plat, půjčky, daně,

jsem na prášky a nemám na ně.

S ním svaly budu mít utuhlý,

když nebudu mít na uhlí.

Stačí slyšet jedny zprávy

a jsem rázem ihned zdravý.

 

Dříve ještě v jiné straně

vedl vojáky,

to miloval velmi zbraně,

hlavně padáky.

Vděčná po něm okem házím,

chtěla bych ho hned.

Jen díky němu doma sázím,

vždyť mám internet.

Miluji ho, na něm visím,

on zachrání stát.

Už mám státní dluhopisy,

tak nemusím se bát.

 

Nemám ani na housku,

milý pane Kalousku.

Slyšel jsem o vašem bytu,

tak Vás zdravím z holobytu.

Slyším nářek mojí fenky,

ta je zvyklá na stravenky.

Do frcu jdu prodat sáčko,

když zvedáte dépéháčko.

 

Mdloby přišly na Jardu,

má platit daň z hazardu.

Volím vždycky top devítku,

mám metodu, že jsem v klídku.

Číhám s kyjem v průchodu,

přilepším si k důchodu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…