Neodvolávejte Pospíšila, píší protikorupční iniciativy vládě

28.02.2012 21:00

Po otevřeném dopise, kde různé protikorupční iniciativy požadovaly odvolání Vlastimila Rampuly, se podepsaly pod další. Tentokrát vyzývají politiky, aby podpořili ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila a neodvolávali ho.

Neodvolávejte Pospíšila, píší protikorupční iniciativy vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

"Po několika měsících navršování a gradování nehorázností ze strany vrcholných představitelů veřejné moci, politiky a justice byla dosažena míra naší trpělivosti," píší iniciativy v otevřeném dopise adresovaném předsedům koaličních stran.

Pod dopis se podepsal například Nadační fond pro boj proti korupci, který spoluzaložil Karel Janeček a Jan Kraus. Dále také Inventura demokracie či ProAlt. Pobouřeni jsou prý posledním děním na vrchním státním zastupitelství, na které se vrátil Vlastimil Rampula.

"Máme bohužel vážné důvody se domnívat, že v pozadí existuje celá řada lidí, kmotrů a mafiánů, kteří spoléhají na to, že pan Rampula bude nadále páchat právě to, kvůli čemuž byl odvolán: zametat korupční kauzy pod koberec," píše se dále v dopise.

Kromě toho se iniciativy postavili za ministra Jiřího Pospíšila, který prý „nastartoval očistný proces“. "Pokud by byl odvolán, nebylo by to nic jiného než definitivní vydání justice do rukou kmotrů, což s jistou nadsázkou můžeme nazvat justičním pučem," stojí ve výzvě.

Spolu s tím signatáři také kritizují milosti Václava Klause a jeho snahu jmenovat ústavním soudcem Jana Sváčka. To první je prý výsměch boji proti korupci, druhé pak pohrdání Senátem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…