Neplatiči rozhlasu se dočkají upomínkového dopisu

01.12.2012 10:30

I když je poplatek za rozhlas povinný, stále se najdou tací, kteří částku čtyřicet pět korun měsíčně neplatí. Těm také plánuje Český rozhlas (ČRo) na začátku prosince zaslat upozornění, aby dlužnou částku uhradili. Na dvacet tisíc lidí totiž platí poplatek televizi, na rozhlas ale zapomínají.

Neplatiči rozhlasu se dočkají upomínkového dopisu
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Sobotní Právo připomíná, že má povinnost platit každá domácnost. Neplatiči se ale zřejmě domnívají, že pokud nevlastní rádio, tak se jich poplatek netýká. Rozhlasový přijímač ovšem nemusí znamenat pouze rádio, ale také počítač s DVB-T nebo FM tunerem, radiobudík, minivěž, autorádio či televizi s tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/S/C nebo set-top-boxem či kabelovými programy.

A alespoň jedna z vyjmenovaných věcí je v dnešní době běžnou součástí českých domácností. Poplatek se přitom platí pouze za fyzickou osobu bez ohledu na počet přijímačů a činí čtyřicet pět korun měsíčně. Poplatník se může zaregistrovat přímo na stránkách rozhlasovypoplatek.cz, který Český rozhlas provozuje, nebo může poplatek uhradit na pobočkách České pošty. Využít může také platebního sytému P-info, převodu a platební karty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…