Neskutečně blbý, ale neskutečně, odsuzuje Přemluv bábu Krampol

06.05.2010 16:01

Herec Jiří Krampol má mladou generaci rád, klip „Přemluv bábu" se mu ale nelíbí. Z důvodů politických i estetických.

Neskutečně blbý, ale neskutečně, odsuzuje Přemluv bábu Krampol

Herec Jiří Krampol, který se aktivně zapojil do kampaně ČSSD po boku Jiřího Paroubka, klip Přemluv bábu, který nabádá, aby lidé volili pravici, považuje za velmi nepovedený a nevkusný.

„To, že mladý lidi natočej klip proti něčemu, s čím nesouhlasí, to je v pořádku. Ale „Přemluv bábu" se mi opravdu nelíbí. Je to neskutečně blbý, ale opravdu neskutečně. A ten konec ve stylu  „ukážem ti dědku porno", to je opravdu  hrozný," vyjádřil se pro ParlamentníListy.cz ke klipu herců Jiřího Mádla a Marthy Issové.

Krampol je znechucen především slovní hříčkou se jménem Milana Kundery, českého spisovatele žijícího ve Francii. „A když říká ta Issová „takoví lidé jako Milan Kundera" a přes celý plátno se objeví roztažená vagína... Nezlobte se na mě, tohle nemá nic společného s politikou, to je odporný, odporný", komentuje herec bod z výčtu slavných osobností, které podle Mádla a Issové vyhnal z Československa komunistický režim.

Celý život dřela a teď skoro musí pod most

Se samotným sdělením klipu, tedy s výzvou seniorům, aby ve volbách v zájmu svých dětí nevolili levici, Jiří Krampol zásadně nesouhlasí. Situace českých důchodců je podle něj natolik špatná, že jim nic jiného nezbývá.

„Já Vám uvedu příklad: znám jednu paní z Karlína, která celý život dřela v Poldovce. A teď za byt jedna plus nic musí platit pět tisíc korun nájmu, když má důchod osm tisíc. Jí musí něco dávat příbuzní, jinak by musela jít pod most," říká Krampol, který se sice zdráhá považovat za sympatizanta sociální demokracie a podle svých slov politice nerozumí, k životním podmínkám důchodců a jiných sociálních skupin se však vyjádřil například v nedávném rozhovoru s režisérem Filipem Renčem.

Právě Filip Renč před sněmovními volbami před čtyřmi lety dodával kampani ODS krátké spoty, v nichž proti Paroubkově ČSSD bojuje slavný Indiana Jones. Tyto klipy se Krampolovi podle jeho slov líbily a zasmál se nad nimi.

Čtěte také:
TÉMA: Přemluv bábu
Slováky pobouřilo video přemluv bábu. Nahráli své proti Čechům
Miloš Forman: přemluv bábu je fakt drsný video

Nikomu to nepomůže

Nad „bábou" z dílny Mádla, Issové a režiséra Zelenky se Krampol nezasmál. Navíc si ani nemyslí, že by dílko pravicovým stranám, na jejichž podporu se vyslouje, mohlo pomoci. „Mluvil jsem s chlapama z ODS,  který mají v Praze stranický funkce a ti mi říkali, že něco tak blbýho ještě neviděli," sdělil redakci.

Jiří Krampol podle svých slov nechce, aby díky svým vyjádřením byl viděn jako starý mrzout. „Já mám mladý rád - chodím s nima cvičit, chodím s nima hrát tenis. Když jsem měl sedmdesátiny, tak mi Tomáš Savka a další udělali večer v Lucerně, ze kterého jsem byl upřímně dojatej. Upřímně, " vzpomíná.

Vůči chování části mladé generace má však své výhrady. „Nelíbí se mi, že když někam přijdou, neexistuje, aby pozdravili. Já i jako grázl ze Žižkova jsem se choval líp."

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…