Nez-bude-pozde.cz: Volte Karla Schwarzenberga. Zastavte komunisty

12.12.2012 9:10

Centrum současného umění DOX je nezávislá veřejná kulturní instituce a jako taková se až dosud snažila zůstat neutrální a přiměřeně nepolitická. Závažnost situace nás však nutí ke kroku, který je možná neobvyklý, ale který v současné chvíli vnímáme jako nevyhnutelný. Nemůžeme jen pasivně přihlížet.

Nez-bude-pozde.cz: Volte Karla Schwarzenberga. Zastavte komunisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

K této výzvě nás nutí rostoucí vliv komunistické strany v této zemi, kde jakoby většina z nás ztratila paměť. Jinak si totiž nelze vysvětlit, že více než polovinu obyvatel vůbec neznepokojuje drtivý úspěch komunistů v nedávných volbách a fakt, že strana hlásící se k totalitní ideologii, jež téměř půlstoletí duchovně i materiálně devastovala zdejší společnost, má opět možnost ovlivňovat zásadní oblasti, mimo jiné i vzdělání a výchovu nejmladší generace.

Ještě víc alarmující je, že o nejvyšší post v zemi, funkci prezidenta České republiky, se  ucházejí kandidáti s komunistickou minulostí a že právě dva z těchto kandidátů, Jan Fischer a Miloš Zeman, mají podle aktuálních průzkumů nejvyšší volební preference!

Je pravda, že slušných „nekomunistických“ kandidátů na post prezidenta je několik. V tuto chvíli je ale potřeba nedrobit hlasy, postavit se společně za jediného kandidáta a tím zajistit reálnou alternativu.

Proto jsme se rozhodli otevřeně podpořit kandidaturu Karla Schwarzenberga, který především svou celoživotní službou této zemi, slušností, morální integritou a hodnotovou orientací navazující na odkaz skutečného prezidenta Václava Havla představuje volbu nejdůstojnější.

Pokud k těmto lidským kvalitám přidáme dlouholeté zkušenosti z mezinárodní politiky a úctu a respekt, které si díky své práci získal na domácí i zahraniční politické scéně, není pochyb, že mezi současnými adepty na prezidentský úřad nenajdeme kandidáta, který by představoval srovnatelnou volbu.

Vyzýváme proto vás, kulturní instituce, organizace, iniciativy a jednotlivce v nich působící: nechme stranou partikulární zájmy a podpořme společně jednoho kandidáta, který bude důstojným symbolem této země. Jednejme teď. Protože až bude pozdě, BUDE POZDĚ.

Centrum současného umění DOX
Poupětova 1, Praha 7

V Praze 30. 11. 2012

K výzvě se můžete připojit ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Nez-bude-pozde.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…