Nové pražské hnutí bojuje proti asfaltování centra metropole

28.07.2014 12:18

Hnutí PRO PRAHU, v jehož čele stojí Petra Venturová, na svém Facebooku upozorňuje na kroky magistrátu, který se rozhodl v některých ulicích nahradit klasické dlažební kostky za asfalt.

Nové pražské hnutí bojuje proti asfaltování centra metropole
Foto: archiv strany / FB
Popisek: Hnutí PRO PRAHU chce zachovat klasické dlažební kostky v metropoli

"Myslíte si, že je normální, aby představitelé Prahy dovolili, aby se historická dlažba (kočičí hlavy) měnila za asfalt? Třeba na ulici Panská? Milujte Prahu, protestujte a sdílejte!" uvádí hnutí na svém Facebooku, kde má necelých deset tisíc fanoušků.

Názory případných voličů jsou poměrně ostré a vyhraněné. "Měnit kočičí hlavy za asfalt je pěkná pitomost! To může schválit jen dement! Pražská radnice by zasloužila za svý počiny defenestraci nebo alespoň pořádnou koupel ve Vltavě a týdenní pranýř!" napsal jeden z fanoušků. "Asfalt asi ne. Jsou ale i jiné možnosti třeba v Brně vyměnili kočičí hlavy za velké kostky žulové a vypadá to dobře a neničí to podpatky," doplnila druhá.

Hnutí kromě jiného připomenulo, že celé léto bude v pražských ulicích k vidění i několik "vlajkonošů", kteří budou rozdávat kávu.

Jak už ParlamentníListy.cz informovala předsedkyně Venturová: "PRO PRAHU je politické hnutí, které vzniklo z řad starostů městských částí. Spojila nás nekomunikace vedení Prahy se zástupci městských částí, neodbornost a nezájem o problémy běžných Pražanů. Jsme jediné politické hnutí, které vzniklo z potřeb Pražanů, z řad Pražanů, z řad odborníků a „zatím" pouze pro Prahu. Máme zkušenosti s řízením městských částí, známe Prahu i její slabá místa, stejně i její silné stránky a nevyužité možnosti."

Ve výzkumu agentury Herzmann pro hlavní město Prahu se zatím hnutí neumístilo ani s jedním procentem.

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …